Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε 16χρονο Ρομά

Απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε...

Συγκεντρώσεις και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογείται σήμερα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σημειώνεται πως από τη μέρα που ο αστυνομικός πυροβόλησε τον ανήλικο επικρατεί αναβρασμός στις κοινότητες Ρομά σε όλη την Ελλάδα.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Ο δικηγόρος του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγεία του.

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τον τραυματισμό του νεαρού από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

 


Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του 16χρονου, ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε: “Η υγεία του δυστυχώς δεν παρουσιάζει κάποια βελτίωση από την πρώτη στιγμή που νοσηλεύεται, περιμένουμε ένα θαύμα”, ενώ τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει άμεση ενημέρωση από το νοσοκομείο με ιατρικά ανακοινωθέντα.

«Οι σταθμοί που βρίσκονται εκεί δεν κάνουν καμία προσέγγιση για να δουν αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Πλησίασαν το αυτοκίνητο μόνο όταν πλησίασαν τα ΟΠΚΕ, με μισή ώρα καθυστέρηση», τόνισε ο δικηγόρος και συνέχισε: «Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι το κέντρο ενημερώθηκε για τον πυροβολισμό μισή ώρα αργότερα και παραδόξως το κάνει στο τέλος τηλεφωνικά ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις