Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πεδία μάχης Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη - Δεκάδες προσαγωγές

Πεδία μάχης Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη - Δ...

19 προσαγωγές στην πρωτεύουσα και 16 στην συμπρωτεύουσα

Από το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια με βόμβες μολότωφ, φωτιές και δακρυγόνα. Νεαροί που αποσπάστηκαν από την πορεία, καθώς διαλυόταν πριν την Ομόνοια, έστριψαν στη οδό Εμμανουήλ Μπενάκη όπου άναψαν φωτιές και κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια όπου πέταξαν βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καταδώξαν τους νεαρούς, ενώ γίνονταν προσαγωγές σε διάφορα σημεία της περιοχής. Στο σημείο βρίσκονταν και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που έσβηναν φωτιές και απομάκρυναν οδοφράγματα.

Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν και περιμετρικά της Ομόνοιας όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και έκαψαν κάδους σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ εμφανίστηκε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η κινητοποίηση των δυνάμεών της είχε στόχο «τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους, χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι». Όπως ενημέρωσε η ΕΛΑΣ, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 19 προσαγωγές.

Θεσσαλονίκη: Πεδίο μάχης οι δρόμοι, 16 προσαγωγές
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τρίτης (6/12), καθώς ξέσπασαν βίαια επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συμμετέχοντες στην πορεία που αποσπάστηκαν από αυτή, συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας και ακολούθησε πετροπόλεμος, ρίψη μολότοφ και από την άλλη απάντηση με κρότου-λάμψης και χημικά.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της πορείας, μια ομάδα ατόμων πήρε κατεύθυνση από την Καμάρα προς την Αγίου Δημητρίου, όπου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν, με αποτέλεσμα να γενικευτούν τα επεισόδια, μετατρέποντας έτσι σε… εμόλεμη ζώνη τη συμπρωτεύουσα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Η κατάσταση της υγείας του δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις