Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία - Ενέργεια: Όλο και πιο πιθανό το black out ανά τμήματα - Οι παράγοντες από τους οποίους θα εξαρτηθεί

Γαλλία - Ενέργεια: Όλο και πιο πιθανό το...

Αν συμβεί, θα είναι κατά τους πρώτους μήνες του 2023 - Τι δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος

Το ενδεχόμενο ενός εθελούσιου τμηματικού black out στο μεγαλύτερο τμήμα της Γαλλίας κατά τους πρώτους μήνες του 2023 βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της γαλλικής κοινής γνώμης, με την πολιτική ηγεσία της χώρας να το πιθανολογεί, διαβεβαιώνοντας πως πολλά θα εξαρτηθούν από την αποφασιστικότητα του πληθυσμού να δείξει αυτοσυγκράτηση σε σχέση με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και από το αν και κατά ποσό ο φετινός χειμώνας θα είναι «σκληρός» από πλευράς θερμοκρασιών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης δήλωσε πως δεν θα απαιτηθούν διακοπές παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος «αν όλοι εφαρμόσουμε το σχέδιο περιορισμού κατά 10% της περσινής μας κατανάλωσης». Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι από τους 56 αντιδραστήρες που υπάρχουν στη Γαλλία για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, προς το παρόν οι 20 βρίσκονται σε φάση συντήρησης και δεν αναμένεται να ενεργοποιηθούν ως το τέλος του χρόνου πάνω από έξι.

Στην περίπτωση που οι γαλλικές αρχές εκτιμήσουν στις αρχές του 2023 πως είναι απαραίτητο κατά διαστήματα να διακόπτονται οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, αυτές θα γίνονται μεταξύ 8:00 και 13:00 καθώς και μεταξύ 18:00 και 20:00 ώρα Γαλλίας. Θα αφορούν το 60% της χώρας και ειδικότερα τις γραμμές παροχής του δικτύου που δεν τροφοδοτούν με ρεύμα εγκαταστάσεις προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, σχολεία κλπ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις