Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Μόνο με ουσιαστικές πράξεις μπορεί να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Μόνο με ουσιαστικές πράξε...

Ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη αναφέρεται:

Μέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, ας μην ξεχνάμε ότι οι ανάπηροι/ες και οι άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες, που αποτελούν έναν τεράστιο πληθυσμό παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα ο πληθυσμός ξεπερνά το 1.000.000.

Η Κυβέρνηση, λοιδόρησε τις θέσεις μας για τα Άτομα με Αναπηρία που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος  Αλέξης Τσίπρας. Αυτές επαναφέρουμε σήμερα επιγραμματικά με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία:

 

 ·      Αύξηση, μετά από πολλά χρόνια των αναπηρικών επιδομάτων κατά 20% για όλους τους δικαιούχους.

·      Επιτάχυνση του θεσμού  της αναδοχής και υιοθεσίας και του προγράμματος σταδιακής αποϊδρυματοποίησης, με ταυτόχρονους εντατικούς ελέγχους στις υφιστάμενες δομές για όσο χρόνο εξακολουθούν να λειτουργούν ως κλειστής φροντίδας

·      Ουσιαστική στήριξη  αναπήρων και των οικογενειών τους στην κοινότητα, με προγράμματα πρώιμης και έγκαιρης παρέμβασης, με τη δημιουργία Στεγών Αυτόνομης Διαβίωσης (ΣΥΔ)που θα στεγάζουν μικρό αριθμό ωφελούμενων, με τον θεσμό του προσωπικού βοηθού/φροντιστή για 70.000 ανάπηρα άτομα, με τη χορήγηση εργαλείων αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια, κτλ) σε όλους τους δικαιούχους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση

·      Αύξηση των  προσλήψεων ειδικών εκπαιδευτικών,  και βοηθών υποστήριξης ανάπηρων παιδιών για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ταυτόχρονη προσαρμογή των σχολικών κτιρίων στην κατεύθυνση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Πιλοτική δημιουργία προσβάσιμων γειτονιών σε 20 πόλεις  και αναβάθμιση των  ΚΕΠΑ, με γενίκευση του ηλεκτρονικού φακέλου αναπήρου, πολλαπλασιασμό των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ με εκπαιδευμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, εξοπλισμένων πλήρως ψηφιακά για να επιτελούν το έργο τους.

·      Θέσπιση κανόνων για την ισοπολιτεία των ανάπηρων. Μόνον έτσι υπάρχει  ελπίδα να πάρει τέλος η ταλαιπωρία τους εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων που διέρχεται η χώρα και να βελτιωθεί η ζωή τους χωρίς περαιτέρω τραγικές συνέπειες για τη ζωή και την ένταξή τους στην κοινωνία.

Μόνο με ουσιαστικές πράξεις μπορεί να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και όχι με φιέστες, αόριστες υποσχέσεις και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που γρήγορα σβήνουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις