Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν στενοί συ...

Το νέο ΔΣ απομάκρυνε τουλάχιστον πέντε πρόσωπα - Η αξιολόγηση του προσωπικού συνεχίζεται

Εξελίξεις σήμερα στην «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς, με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης, απομακρύνθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Πρόκειται για πάνω από πέντε πρόσωπα, που κλήθηκαν στη δομή και συναίνεσαν στην αποχώρήσή τους, όπως επιβεβαίωσε και η νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Μάλιστα, σύμφωνα και με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, φέρονται να έλαβαν ήδη και τις αποζημιώσεις τους.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον Ιρακινό, που ήταν ο γενικός διευθυντής της Κιβωτού, αλλά και ενα ακόμη άτομο, που είχε ενεργό ρόλο στις δομές της Κιβωτού και φέρεται να πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες αρκετών πρώην και νυν τροφίμων για ξυλοδαρμούς όσο και για παρενοχλήσεις. 

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ τοποθετείται και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.

347.000 ευρώ και καταθέσεις 14 εκατ.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, σύμφωνα με το protothema η φράση «πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από τη θυρίδα της τράπεζας στον Κολωνό για να τα... μετρήσω» αποδίδεται στην πρεσβυτέρα και απευθύνθηκε από τη σύζυγο του πατέρα Αντώνιου στους εμβρόντητους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, όταν οι έρευνες έβγαλαν «λαβράκι» και μέσα σε κρύπτη βρέθηκαν τα μετρητά και οι χρυσές λίρες.

Μάλιστα, η πρεσβυτέρα υποστήριξε ότι, μετά την καταμέτρηση, το ρευστό θα το κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού».

Την ίδια ώρα τα νεώτερα στοιχεία από τις ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν το ποσό των καταθέσεων σε 14 εκατομμύρια ευρώ. Οι Αρχές περιμένουν τις απαντήσεις από δυο ακόμη τράπεζες.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ.

Παράλληλα χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του ζευγαριού έχουν μπει στο μικροσκόπιο και γίνεται ενδελεχής έλεγχος για να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις, περίεργες αγορές και μεταφορές χρημάτων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις