Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Μπορούμε να βρούμε μία λύση win win για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Μητσοτάκης: Μπορούμε να βρούμε μία λύση ...

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε στο LSE ότι κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο συζήτησε και το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα

Για μία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, που θα συνιστά λύση win win για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση που είχε με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone. 

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα έγινε δεκτός από το βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολο, άφησε να εννοηθεί ότι συζήτησε και το θέμα του επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα και ότι είναι εφικτή μία συμφωνία. 

“Το ζήτημα του επαναπατρισμού των Μαρμάρων είναι στην καρδιά μου και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας να το κάνει. Είναι εφικτό δυνητικά. Ναι, βλέπουμε πρόοδο. Δεν θέλω να μιλήσω δημόσια για τις συζητήσεις που είχαμε, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μία καλύτερη κατανόηση. Μία λύση win-win μπορεί να βρεθεί ώστε να καταλήξουμε στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Καταλαβαίνω το momentum, ότι η βρετανική κοινή γνώμη υποστηρίζει το ναεπανέλθουν όχι να επιστρέψουν, να επανέλθουν τα γλυπτά του Παρθενώνα και να εκτεθούν στο νέο Μουσείο μας δίπλα στην Ακρόπολη”, ανέφερε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις