Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες - Πού θα «χτυπήσει»

Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία τις επόμενες μ...

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος θα είναι οι βροχές, οι ισχυροί άνεμοι αλλά και οι χιονοπτώσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, με την «παρέλαση» των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας θα κυλήσει και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η επικράτηση ενός ιδιαίτερα άστατου καιρού που θα έχει από βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, μέχρι και χιόνια.

«Άγρια» φαινόμενα μεσοβδόμαδα
Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και καθώς θα περάσει πάνω από τη Μεσόγειο, θα βαθύνει αρκετά κι έτσι οργανωμένο θα «χτυπήσει» τη χώρα μας το διάστημα Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή πρωί και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Η παραπάνω εξέλιξη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς - θυελλώδεις ανέμους.

Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα
Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές - καταιγίδες - χαλάζι - ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στην Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία - Σποράδες, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία - Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο και σε άνοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις