Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο Ελληνικό Ανοικτ...

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο, καθηγητή Γιάννη Καλαβρουζιώτη

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) επισκέφτηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Ομάδας Εργασίας #Παιδεία της παράταξης Ανδρέα Κοσμάτο, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του εκπαιδευτικού ιδρύματος Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και να τον συγχαρούν για την πρόσφατη ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Στη συνάντηση, που ξεπέρασε την εθιμοτυπική διάσταση, συμμετείχε και ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΑΠ, Ιωάννης Συμπέθερος.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερα θερμή σχέση, καθώς τόσο οι καθηγητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου όσο και οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης τάσσονται υπέρ της συνεργασίας φορέων και προσβλέπουν στις δυνητικές συνέργειες που μπορούν να προάγουν τις σχέσεις πανεπιστημίου – πόλης και στοχεύουν στην εξυπηρέτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των δημοτών της Πάτρας. Άλλωστε με τις πρώτες αποφάσεις της η νέα διοικούσα αποδεικνύει την ανοικτότητα του τρόπου σκέψης της και την προτεραιότητα που δίνει στην Πάτρα, ως πόλη-έδρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη απόφαση που αφορά τις αποφοιτήσεις, σύμφωνα με την οποία όλες οι τελετές ορκωμοσίας των φοιτητών του ιδρύματος θα γίνονται στο εξής στην Πάτρα. Η πρωτοβουλία επικροτήθηκε από την πλευρά του σπιράλ, ενώ κατατέθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς ο Δήμος Πατρέων θα μπορούσε να εμπλουτίσει το ταξίδι των εκτός Πατρών αποφοίτων, ώστε να μορφοποιηθεί σε μία πολυήμερη εμπειρία παραμονής στην Πάτρα.

Κατά τη συζήτηση οι άνθρωποι του σπιράλ ενημερώθηκαν επίσης για θέματα που αφορούν τη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, για το νέο Αμφιθέατρο 250 θέσεων και τις δυνατότητες αξιοποίησής του, για τις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες επέκτασής τους ακόμα και εντός του ιστού της πόλης, για εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανώσει το ΕΑΠ το επόμενο διάστημα καθώς και για τα προγράμματα σπουδών και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τους 42.500 εν ενεργεία φοιτητές. Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν κάποιες εκδόσεις που έχουν κυκλοφορήσει οι δύο φορείς (βιβλία εκδόσεως του ΕΑΠ και ενημερωτικές εφημερίδες της παράταξης) και επιβεβαιώθηκε η κοινή διάθεση για συνέχιση μιας ουσιαστικής επικοινωνίας στο προσεχές μέλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις