Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«She Said- Κάποια μίλησε»: Από 1/12 στα σινεμά η ταινία για το σκάνδαλο Weinstein

«She Said- Κάποια μίλησε»: Από 1/12 στα ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Mε πρωταγωνίστριες τις Κάρεϊ Μάλιγκαν και Ζόι Καζάν ως ρεπόρτερ (και τέσσερα αστέρια από Guardian)

Το περιμέναμε με τεράστιο ενδιαφέρον το δραματικό φιλμ που καταγράφει τη δημοσιογραφική έρευνα που οδήγησε στην αποκάλυψη σοκ για το σκάνδαλο Weinstein πυροδοτώντας το οικουμενικό κίνημα me#too. Η δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ Κάρεϊ Μάλιγκαν και η Ζόι Καζάν  συμπρωταγωνιστούν στους ρόλους των δυο μαχητικών ρεπόρτερ των New York Times που μαζί πετυχαίνουν να φέρουν στο φως μια από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις αυτής της γενιάς. Διαβάσαμε ήδη στο The Guardian μια επαινετική κριτική με βαθμό «τέσσερα αστέρια» οπότε είναι δεδομένο πως η ιστορία δεν αποδίδεται διεκπεραιωτικά. Όπως γράφει συγκεκριμένα, αν και δύσκολα μπορείς να τραβήξεις την προσοχή παρακολουθώντας μια καθημερινή δημοσιογραφική δουλειά, η ταινία αυτή διαθέτει «αξιοθαύμαστη ευθύτητα» ώσπου οι δυο δημοσιογράφοι να διαρρήξουν στο οχυρό του αλώβητου μεγαλοπαραγωγού.

 Οι γυναίκες αυτές με πολύ κόπο και προσπάθεια κατάφεραν να κάνουν ένα ιστορικό πλέον θέμα που έσπασε δεκαετίες σιωπής γύρω από το θέμα της σεξουαλικής επίθεσης στο Χόλυγουντ, αλλάζοντας μια για πάντα τη σύγχρονη κοινωνία. Η ταινία βασίζεται στη βραβευμένη με Pulitzer έρευνα και στο ομώνυμο best-seller βιβλίο «She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement». Τη σκηνοθεσία του «Κάποια Μίλησε» έχει αναλάβει η βραβευμένη με Εμμυ, Μαρία Σρέιντερ (του Unorthodox στο Netflix) και το σενάριο έχει επιμεληθεί η Ρεμπέκα Λινκιεβιτζ. Παράλληλα,  ανάμεσα στους παραγωγούς είναι και ο Μπραντ Πιτ.

Θυμίζουμε πως ο Weinstein, ένα πανίσχυρο όνομα πίσω από τεράστιες επιτυχίες, εκμεταλλεύτηκε την εξουσία του στην κινηματογραφική βιομηχανία παρενοχλώντας, απειλώντας και βιάζοντας νεαρές ηθοποιούς και γυναίκες που εργάζονταν στο χώρο. Η ανατροπή του και η  φυλάκισή του ήταν μια πελώρια νίκη για τα γυναικεία  δικαιώματα καθώς επιτέλους έσπασε ο κλοιός σιωπής των συστηματικών σεξουαλικών εγκλημάτων στη showbiz.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View