Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Είχα κόψει τα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια» - Η κατάθεση της οικιακή βοηθού για το θάνατο της 75χρονης

«Είχα κόψει τα φάρμακα για τη σχιζοφρένε...

Τι ανέφερε

«Έβαλε το μαξιλάρι στο κεφάλι της μέχρι να πεθάνει», ανέφερε στην κατάθεση της η οικιακή βοηθός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 75χρονης γυναίκας στις Καλυθιές της Ρόδου.

Εναντίον της 45χρονης που οδηγήθηκε σήμερα (22.11.2022) το μεσημέρι στην εισαγγελία πρωτοδικών Ρόδων ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και σε και ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η οικιακή βοηθός πήρε προθεσμίαγια την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί, καθώς αύριο θα πραγματοποιηθεί και πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η ψυχική κατάστασηστην οποία βρίσκεται.

 Όσον αφορά τώρα στις τρεις ακόμα ανθρωποκτονίες στις οποίες αναφέρθηκε κατά τη διάρκειας της κατάθεσης της στους αστυνομικούς, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τα λεγόμενα της, ενώ έχει διαταχθεί και προκαταρκτική εξέταση.

Στην κατάθεση της η καθ’ ομολογία δολοφόνος της 75χρονη αρχικά ανέφερε πώς ξεκίνησε να προσέχει την ηλικιωμένη γυναίκα.

«Πριν περίπου ένα χρόνο πρόσεχα μια άλλη ηλικιωμένη. Όταν πέθανε, με πήρε τηλέφωνο ο ανιψιός της 75χρονης και μου είπε να προσέχω τη θεία του. Αλλά εγώ πήγα και φύλαγα έναν άλλον κύριο. Πριν περίπου 10 μέρες μίλησα πάλι με τον ανιψιό και είπαμε να προσέχω τη θεία του. Συμφωνήσαμε να μου δίνει 500 ευρώ το μήνα, θα έμενα μέσα στο σπίτι μαζί της, αυτός θα έφερνε τα τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειαζόμουν και ξεκίνησα να μένω εκεί μαζί της» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση της η 45χρονη και πρόσθεσε:

«Η ηλικιωμένη ήταν παράξενη, είχε ιδιοτροπίες, την πρόσεχα πολύ. Όταν ήμουν στη Λέρο, όπως προανέφερα, ο γιατρός είχε γράψει στο βιβλιάριο ότι έχω σχιζοφρένια και ότι θα πρέπει να παίρνω φάρμακα. Εγώ επειδή όταν πίνω τα χάπια δεν μπορώ να κάνω δουλειές και αισθάνομαι εξάντληση δεν τα έπινα. Αυτή την περίοδο δεν έπινα τα φάρμακα».

Στη συνέχεια μίλησε για τις στιγμές που προηγήθηκαν πριν τη δολοφονία, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αφαίρεσε τη ζωή της 75χρονης.

«Χθες το βράδυ δεν ήμουν καλά, ήπια ένα φάρμακο και ξάπλωσα να κοιμηθώ μαζί με την 75χρονη, καθώς κοιμόμαστε μαζί στο ίδιο κρεβάτι. Όλο το βράδυ η ηλικιωμένη μουρμούριζε και με έλεγε Κατερίνα. Εγώ της έλεγα ότι δεν είμαι η Κατερίνα και είμαι η Φλώρα. Μετά συνέχισε και της είπα “μου” και μου έλεγε “μούξινος” και όλο το βράδυ δεν με άφησε να κοιμηθώ καθόλου», φέρεται να είπε στην κατάθεση της η 45χρονη και πρόσθεσε:

«Το πρωί επειδή δεν άντεχα το μουρμουρητό και επειδή είχα κόψει τα φάρμακαέβαλα το ένα χέρι μου στη μύτη της και το άλλο στο στόμα της και προσπάθησα να την πνίξω. Αυτή μούγκριζε και μετά πήρα το μαξιλάρι και το έβαλα στο κεφάλι της μέχρι που πέθανε. Αμέσως πήρα το 100 τηλέφωνο, είπα τα στοιχεία μου και είπα ότι σκότωσα τη ηλικιωμένη και να έρθουν από εκεί».

Στη συνέχεια η 45χρονη είπε στους αστυνομικούς πώς ενημερωθήκαν οι συγγενείςτου θύματος για τη δολοφονία του. «Μετά με πήρε ο ανιψιός τηλέφωνο, όπως έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο, για να ρωτήσει πως πάει με την 75χρονη και εγώ του εξήγησα τι έγινε και αυτός έκλαιγε στο τηλέφωνο. Όταν έκανα όλα αυτά στην ηλικιωμένη βρισκόταν ανάσκελα στο κρεβάτι αλλά ήταν ξύπνια, δεν κοιμόταν. Κουνούσε τα χέρια της αλλά δεν μπορούσε», είπε σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση της η 45χρονη.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις