Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπουφάν και οδήγηση: Τι να προσέχουν οι οδηγοί και το «τσουχτερό» πρόστιμο

Μπουφάν και οδήγηση: Τι να προσέχουν οι ...

Μήπως δεν πάνε μαζί;

Ο χειμώνας είναι εδώ και το κρύο... αναμένεται. Όπως είναι φυσικό, όλοι θέλουμε να φοράμε το μπουφάν μας, τα κασκόλ μας και άλλα. Ωστόσο, ως οδηγοί, θα πρέπει να δίνουμε βάση στον «σωστό» ρουχισμό, για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με πρόστιμο.

 Ο οδηγό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη 2η παράγραφο του άρθρου 13 του ΚΟΚ, είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων για να μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια. Για να μην κρυώνουν, κάποιοι οδηγούν φορώντας «χοντρά» ρούχα. Ωστόσο, κάνοντάς το αυτό μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

 Όπως εξήγησε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, «ο ΚΟΚ δεν λέει για το μέγεθος του μπουφάν και πώς θα είναι το μπουφάν, όμως, υπάρχει μια κοινή λογική ότι ο οδηγός πρέπει να έχει μια ελευθερία κινήσεων. Δεν μπορεί κάποιος να είναι καλυμμένος με κουβέρτα και να οδηγεί».

 «Υπάρχει στη διαβούλευση νέος ΚΟΚ με αυστηρότερες ποινές που ίσως εφαρμοστεί έως και το τέλος του χρόνου», σύμφωνα με τον ίδιο.

 Ο κ. Ρήγας συμπλήρωσε πως «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπεται αυστηροποίηση κάποιων ποινών που ευθύνονται για τα τροχαία ατυχήματα, όπως η αντικανονική προσπέραση, το αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις