Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ουκρανία: Πανηγυρισμοί στη Χερσώνα

Ουκρανία: Πανηγυρισμοί στη Χερσώνα

Συγκρατημένος ο Κουλέμπα: "Ο πόλεμος συνεχίζεται"

Ουκρανοί πολίτες πανηγύρισαν την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα. Οι πρώτες δηλώσεις συμπαράστασης διεθνών ηγετών.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Χερσώνας πλημμύρισαν τους δρόμους της ουκρανικής πόλης την Παρασκευή (11/11) για να πανηγυρίσουν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων.

Βιντεοσκοπημένο υλικό που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκε από διεθνή μέσα, όπως το Reuters και τους New York Times, έδειξε εκατοντάδες ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν και να φωνάζουν συνθήματα νίκης στην κεντρική πλατεία της Χερσώνα, την στιγμή που κατέφταναν οι πρώτοι Ουκρανοί στρατιώτες.


""Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους ήρωες! Δόξα στο έθνος!", "Η Χερσώνα είναι ουκρανική" ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ κάποιοι από τους κατοίκους δήλωσαν σε τηλεφωνική ή και γραπτή επικοινωνία που είχαν με δημοσιογράφους των New York Times ότι "η σημερινή ημέρα θυμίζει την 13η Μαρτίου του 1944, όταν η πόλη της Χερσώνας απελευθερώθηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις".


Την ίδια στιγμή Ουκρανοί πολίτες πραγματοποίησαν αντίστοιχες πανηγυρικές συγκεντρώσεις και στο Κίεβο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις