Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Child Protection System: Ακόμα 4 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Child Protection System: Ακόμα 4 υποθέσε...

Είχαν 1.874 φωτογραφίες και βίντεο

Ακόμα 4 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο άνδρες 35 και 38 ετών, ενώ σε βάρος άλλων δύο ανδρών, ηλικίας 50 και 55 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Είχαν στην κατοχή τους συνολικά 1.874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας με σκοπό τη διακίνησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν με το Child Protection System, το ίδιο σύστημα δηλαδή που εντόπισε τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας που φέρεται να είχε ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας.

Μετά από επικοινωνία με τους διαδικτυακούς παρόχους και την άρση απορρήτου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν οι διευθύνσεις τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022 βρέθηκαν:

-Laptop

-23 σκληροί δίσκοι 

– ένα usb

Οι συλληφθέντες είναι ένας άνερτγος 35χρονος και ένας 38χρονος ο οποίος εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος, βρέθηκε πλήθος υλικού, φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων. Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Όσον αφορά τους άλλους δύο άνδρες, 50 και 55 ετών, που είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και μένουν στον Πειραιά.

Tαυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν συνέτρεχαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας.

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις