Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο Νοτιοκορέατικο αστυνομικό θρίλερ, "Απόφαση Φυγής" προβάλλει η 2η αίθουσα του Πάνθεον από 10/11

Το βραβευμένο Νοτιοκορέατικο αστυνομικό ...

Πρόκειται για τη νέα ταινία του Παρκ Τσαν-Γουκ που τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών

Το φιλμ με τίτλο «Απόφαση Φυγής - Heojil Kyolshim / Decision to Leave» που είναι η τελευταία ταινία του Κορεάτη κινηματογραφιστή, Παρκ Τσαν-Γουκ, παραγωγής 2022 και διάρκειας 138 λεπτών, και βγήκε στις Αθηναϊκές αίθουσες στις 20 Οκτωβρίου 2022 σε διανομή από την Cinobo, θα παιχθεί στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη από την Πέμπτη 10/11/2022.

Θα προβάλλεται τις ώρες 19.00 και 21.30.

To φιλμ «Απόφαση Φυγής» του Παρκ Τσαν-Γουκ που είναι ένα ενδιαφέρον θρίλερ και έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές, ήταν η ταινία έναρξης των φετινών 28ων Νυχτών Πρεμιέρας, στην Αθήνα.

Ένας Κορεάτης αστυνομικός αναλαμβάνει να ερευνήσει το θάνατο ενός ορειβάτη. Αν και παντρεμένος, ανακρίνοντας την Κινέζα σύζυγο του τελευταίου, την οποία υποψιάζεται για φόνο, αρχίζει να την ερωτεύεται.

Σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν-Γουκ.

Με τους: Τανγκ Γουέι, Παρκ Χάε-ιλ, Γκο Κιουνγκ-Πιο.

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο σκηνοθεσίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Το περιοδικό Αθηνόραμα έκανε λόγο για ένα χιτσκοκικό, στιλάτο νεονουάρ, το οποίο δοκιμάζει τα όρια του είδους, και ένα love story με πικρή επίγευση. Σκηνοθετημένο με απαράμιλλη δεξιοτεχνία, καρυκευμένο με μαύρο χιούμορ και γεμάτο σινεφίλ αναφορές (από τον «Δεσμώτη του Ιλίγγου» έως το «Βασικό Ένστικτο»).

Το flix.gr με τη σειρά του έγραψε για την ταινία «Απόφαση Φυγής» του Παρκ Τσαν-Γουκ πως πρόκειται για αστυνομικό θρίλερ, με νουάρ ατμόσφαιρα, σκληρά αρσενικά και femmes fatales. Αλλά μόνο ως πρόφαση. Η καρδιά του είναι μία ερωτική ιστορία με ρετρό αναφορές στο ψυχαναλυτικό σινεμά του Χίτσκοκ, την αισθητική ανεκπλήρωτου πόθου του Γουόνγκ Καρ-γουάι, τη μελό συγκίνηση του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Γλώσσα: Κορεατικά

Υπότιτλοι: Ελληνικά

Διανομή: Cinobo.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Όταν οι δυο πρωταγωνιστές λένε «Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά μεταξύ μας», αποφασίζουν να χωρίσουν. Αλλά ενώ εκφράζουν την πρόθεσή τους με αυτό τον τόσο αποφασιστικό τρόπο, για κάποιον που τους παρακολουθεί ως θεατής, δεν φαίνεται πολύ πειστικό. Μπορεί να θέλουν και να συμφωνήσουν να φύγουν, αλλά δεδομένου ότι βαθιά μέσα στην καρδιά τους δεν θέλουν πραγματικά να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο, ο τίτλος της ταινίας υποδηλώνει ότι δεν θα μπορέσουν να το κάνουν.

Για τη Σέο-ράε, που πάντα θεωρούσε τον εαυτό της δυστυχισμένο, ο Χάε-γιουν είναι ένα πολύτιμο δώρο. Πρέπει να ξαφνιάστηκε όταν σκέφτηκε: «Κάποιος σαν αυτόν νοιάζεται πραγματικά για μένα». Για τον Χάε-γιουν, η Σέο-ράε είναι σαν τα κύματα της θάλασσας. Άλλοτε ήρεμη, άλλοτε βίαιη, άλλοτε συντριπτική. Μερικές φορές σε τυλίγει στην αγκαλιά της, αλλά βρίσκεται σε διαρκή αλλαγή.

Η Απόφαση Φυγής είναι μια ιστορία για ενήλικες. Είναι μια ιστορία αγάπης, αλλά και ένα αστυνομικό δράμα. Αλλά αυτό που πραγματικά θέλω να τονίσω είναι ότι είναι μια ιστορία απώλειας, με την οποία κάθε ενήλικας μπορεί να ταυτιστεί. Κι αντί να την αντιμετωπίσω ως μια σκληρή τραγωδία, προσπάθησα να εκφραστώ με λεπτότητα, κομψότητα και χιούμορ.

Ο Παρκ Τσαν-γουκ έγινε γνωστός παγκοσμίως με το "Oldboy" (2003), το οποίο κέρδισε το Μέγα Βραβείο στο 57ο Φεστιβάλ Καννών. Στα χρόνια που πέρασαν, συνέχισε να λαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση με ταινίες όπως "Η Εκδίκηση Μιας Κυρίας" (2005), "Δίψα" (2009 – Βραβείο της κριτικής επιτροπής στο 62ο Φεστιβάλ Καννών), το ντεμπούτο του στο Χόλιγουντ, "Stoker" (2013), και "Η Υπηρέτρια" (2016), που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών και απέσπασε Βραβείο Καλύτερης μη αγγλόφωνης ταινίας στα 71α BAFTA.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture