Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θεοδωρικάκος από Πάτρα: Αναμένουμε τον ανάδοχο για το νέο αστυνομικό μέγαρο το καλοκαίρι- Έτοιμο το έργο τους πρώτους μήνες του 2025 -ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωρικάκος από Πάτρα: Αναμένουμε τον α...

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση της Ερμού

Στην Πάτρα, έφτασε λίγο μετά τις 17.00 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τον κύριο Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκαν οι βουλευτές Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, Άγγελος Τσιγκρής και Χριστίνα Αλεξοπούλου καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής με τον Διοικητή Ασφαλείας.

Ο κ. Θεοδωρικός βρέθηκε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του αστυνομικού μεγάρου της Ερμού, το οποίο θα αξιοποιηθεί και μετά την ανέγερση του Μεγάρου στο ΚΕΤχ λόγω της κομβικής του θέσης στο κέντρο της πόλης. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.008.800 €, προκηρύχθηκε στις αρχές του 2022 από την Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας. Κύριος του έργου είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ανέρχεται σε 12 μήνες από με τον ανάδοχο.

"Είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι από τη συνεργασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με την Αστυνομία για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών" δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όσο αφορά το νεα αστυνομικό Μεγαρό ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως αναμένουν τον ανάδοχο το καλοκαίρι-και το έργο θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2025.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν παρέλειψε να συγχαρεί το προσωπικό της τοπικής ΕΛΑΣ, αφού έχουν προκαλέσει αίσθηση οι επιτυχίες των στελεχών τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια ενημερώθηκεί από την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τους δείκτες εγκληματικότητας στην Αχαΐα και σ’ όλη τη ∆υτική Ελλάδα, καθώς και για τα περιστατικά καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας στο αρμόδιο Γραφείο που ιδρύθηκε στο Β ́ Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Ο κ Θεοδωρικάκος μιλησε στους αξιωματικούς, και συναντήθηκε και με τους συνδικαλιστές αξιωματικούς και ένστολους, οι οποίο αναμένεται να του θέσουν ως μείζον ζήτημα το θέμα της έλλειψης προσωπικού, της επίλυσης του κτιριακού ζητήματος, της ενίσχυσης του στόλου και του εξοπλισμού.

«Με μεγάλη χαρά υπογράφουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αστυνομικού έργου της Πάτρας, πολύτιμου τόσο για τις ανάγκες της τοπικής αστυνομίας, όσο και για τις συνθήκες παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και για την ίδια την πόλη της Πάτρας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε εντός του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ . Φαρμάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή ολοκλήρωση μίας μεγάλης προσπάθειας, που όπως είπε, «σε έναν χρόνο από σήμερα, θα δώσει νέα πνοή σε ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια δημοσίου χαρακτήρα της Πάτρας», προσθέτοντας ότι η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως φορέας υλοποίησης του έργου και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως κύριος του έργου, θα εξακολουθούν να συνεργάζονται μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του έργου, αλλά και σε κάθε άλλο επίπεδο, «με κοινό στόχο την υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου».  

Σημειώνεται πως το έργο, προϋπολογισμού 2.008.800 ευρώ, αφορά το σύνολο του εξαώροφου κτιρίου, συνολικού εμβαδού 793,52 τ.μ. και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), καθώς πρόκειται για έργο ενταγμένο στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». 

Στο πλαίσιο της εργολαβίας μεταξύ άλλων προβλέπονται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που αφορούν την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με νέα ενεργειακά, τοποθέτηση εσωτερικήςή εξωτερικής θερμομόνωσης, επισκευήστοιχείωναπόοπλισμένο σκυρόδεμα με εφαρμογή αναστολέων διάβρωσης καιεπισκευαστικώνκονιαμάτων, ενίσχυση ορισμένων φερόντων στοιχείων του κτιρίου.  Επίσης θα γίνει τοποθέτηση αντλίας θερμότητας νερού αερόψυκτη θέρμανσης / ψύξης, 500kw/400kw και νέες τοπικές κλιματιστικές μονάδες, αυτόνομου φωτοβoλταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 30 KW, νέων ηλεκτρικών πινάκων και νέωνφωτιστικών οροφήςLED, ενώ θα τοποθετηθεί σύστημα καταγραφής των ενεργειακών καταναλώσεων του κτιρίου. Οι  στοχευμένες παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση κατανάλωσης ενέργειας και μείωση εκπομπών Co2, ενώ παράλληλα θα βελτιώσουν τις συνθήκες χρήσης του κτιρίου.

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στις 27/4/2021 και η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 11/2/2022, αφού νωρίτερα (το 2021), είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βάσει του οποίου, η Περιφέρεια αναλάμβανε την υλοποίησή του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις