Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Elon Musk: Ξεκινά μαζικές απολύσεις στο Twitter για να κάνει την εταιρεία... κερδοφόρα

Elon Musk: Ξεκινά μαζικές απολύσεις στο ...

Οι εργαζόμενοι στο twitter αναμένεται σήμερα να ενημερωθούν για την... τύχη τους

Μαζικές απολύσεις ξεκινά ο Elon Musk σήμερα Παρασκευή στο Twitter, με στόχο να μειώσει δραστικά το εργατικό δυναμικό της πλατφόρμας, όπως ανέφερε η εταιρεία σε email που έστειλε στο προσωπικό της την Πέμπτη.

«Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε μια υγιή πορεία, θα προχωρήσουμε στη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή», ανέφερε το email. Οι New York Times και η Washington Post αναφέρθηκαν στις απολύσεις και επικαλέστηκαν το εσωτερικό email.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν ένα email την Παρασκευή, ανέφερε η ανακοίνωση. Όσοι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους θα λάβουν email στον λογαριασμό εργασίας τους, ενώ όσοι απολύονται θα λάβουν ειδοποίηση στο προσωπικό τους email. Στους εργαζόμενους υπενθυμίστηκε να μην αποκαλύπτουν «εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στον Τύπο.

Οι απολύσεις έρχονται καθώς εικάζεται ότι ο Μασκ θα μειώσει έως και το 50% του εργατικού δυναμικού του Twitter, λίγες μόλις ημέρες αφότου ανέλαβε επικεφαλής της εταιρείας που αγόρασε έναντι 44 δισ. δολαρίων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία είχε περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους στο τέλος του 2021, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση.

Το Twitter ανέφερε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους υπαλλήλους ότι τα γραφεία του θα είναι προσωρινά κλειστά και θα ανασταλεί κάθε πρόσβαση με κάρτα, προκειμένου «να συμβάλει στη διασφάλιση της ασφάλειας κάθε υπαλλήλου, καθώς και των συστημάτων και των δεδομένων των πελατών του Twitter».

Ο Μασκ απέλυσε ήδη πολλά κορυφαία στελέχη του Twitter αμέσως μόλις ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας, μεταξύ των οποίων τον διευθύνοντα σύμβουλο, Παραγκ Αγκραουάλ, τον επικεφαλής οικονομικών, Νεντ Σίγκαλ, και τον επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής, Βιτζάγια Γκαντντέ.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας του Μασκ εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να καταστήσει την εταιρεία κερδοφόρα μετά την αγορά της έναντι 44 δισ. δολαρίων, τιμή που παραδέχθηκε ότι αποτελούσε «υπερπληρωμή». Για να ολοκληρώσει τη συμφωνία, ο Μασκ πρότεινε έναν συνδυασμό δικής του χρηματοδότησης και δανείων ύψους περίπου 13 δισ. δολαρίων, τα οποία αντιμετωπίζει τώρα πιέσεις για να αποπληρώσει.

Την Πέμπτη, ο Μασκ έδωσε εντολή στις ομάδες του Twitter να απελευθερώσουν 1 δισ. δολάρια σε ετήσια εξοικονόμηση κόστους υποδομών, περικόπτοντας τη χρηματοδότηση για υπηρεσίες cloud και διακομιστές. Έχει διατυπώσει διάφορες ιδέες για να βγάλει κέρδος το Twitter, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου να χρεώνει για τα «επαληθευμένα» σήματα και τη δημιουργία μιας «εφαρμογής για τα πάντα» που θα συνδυάζει διάφορες πλατφόρμες σε μία.

Η Washington Post, επικαλούμενη μια εσωτερική πηγή, δήλωσε ότι οι επικείμενες απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν την εταιρεία ευρέως, με περικοπές στο μάρκετινγκ, τη νομική υπηρεσία αλλά και την ασφάλεια μεταξύ άλλων.

 Ειδικοί σε θέματα παραπληροφόρησης και υποστηρικτές των πολιτικών δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει ότι η περικοπή του προσωπικού του Twitter λίγες ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς η πλατφόρμα έχει ήδη δυσκολευτεί με τον έλεγχο του περιεχομένου και τώρα θα έχει λιγότερους πόρους.

 «Με τη φρικτή επίθεση κατά του Πολ Πελόζι, μόλις τώρα γίναμε μάρτυρες του πώς οι θεωρίες συνωμοσίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να οδηγήσουν σε βία στον πραγματικό κόσμο, ωστόσο το Musk τρέχει επικίνδυνα με ταχύτητα αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Sacha Haworth, εκτελεστικός διευθυντής του Tech Oversight Project.

 

Οι εργαζόμενοι του Twitter μοιράστηκαν μηνύματα υποστήριξης μεταξύ τους στην πλατφόρμα την Πέμπτη, καθώς οι απολύσεις πλησίαζαν, πολλοί χρησιμοποιώντας το hashtag #OneTeam στον χώρο εργασίας. Ο ανώτερος διαχειριστής της κοινότητας Simon Balmain έγραψε στο Twitter ότι πίστευε ότι είχε απολυθεί αφού συνδέθηκε εξ αποστάσεως από το φορητό υπολογιστή της εργασίας του και αφαιρέθηκε από την εφαρμογή εσωτερικής επικοινωνίας της εταιρείας, το Slack.

 Το ηθικό των υπαλλήλων φέρεται να βρίσκεται σε τραγικό σημείο εδώ και μήνες, καθώς η σαπουνόπερα σχετικά με την εξαγορά από τον Μασκ οδήγησε σε σωρεία παραιτήσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις