Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ρωσία θέλει «πραγματικές εγγυήσεις» από την Ουκρανία για να συνεχιστούν οι εξαγωγές σιτηρών

Η Ρωσία θέλει «πραγματικές εγγυήσεις» απ...

Όλα όσα είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Η Ρωσία θέλει «πραγματικές εγγυήσεις» από την Ουκρανία για την τήρηση της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι είναι «αναγκαίο» να λάβει από το Κίεβο «πραγματικές εγγυήσεις όσον αφορά τον αυστηρό σεβασμό στις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης και κυρίως ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος δεν θα χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Μόσχα θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη συμφωνία μόνο αφού ολοκληρωθεί η έρευνα για τις επιθέσεις των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και θαλάσσιων σκαφών στον ρωσικό στόλο της στη Σεβαστούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει την εμπλοκή της στις επιθέσεις κατά των ρωσικών πλοίων αλλά ούτε και την έχει διαψεύσει.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, συζήτησε τη συμφωνία αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία, τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Από τη μεριά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα αναλάβει «τις αναγκαίες πρωτοβουλίες» με όλες τις πλευρές ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις