Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νορβηγία: Το Όσλο αναβαθμίζει το επίπεδο στρατιωτικού συναγερμού από την 1η Νοεμβρίου

Νορβηγία: Το Όσλο αναβαθμίζει το επίπεδο...

«Είναι η σοβαρότερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της ασφάλειας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Η Νορβηγία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που μοιράζεται κοινά σύνορα με την Ρωσία στην Αρκτική, θα αναβαθμίσει το επίπεδο στρατιωτικού συναγερμού από αύριο 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στόρα διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχει ανιχνευθεί καμία ευθεία απειλή κατά της χώρας του.

«Είναι η σοβαρότερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της ασφάλειας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν έχουμε σήμερα κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι η Ρωσία θέλει να σύρει την Νορβηγία ή άλλη χώρα απευθείας στον πόλεμο, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία καθιστά αναγκαίο για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ να αυξήσουν την επιφυλακή τους», εξήγησε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις θα μειώσουν τον χρόνο της εκπαίδευσης και θα αυξήσουν τον χρόνο των επιχειρησιακών υποχρεώσεων, ενώ η Home Guard, δύναμη ταχείας ανάπτυξης, θα διαδραματίσει ενεργητικότερο ρόλο, διευκρίνισε ο υπουργός Αμυνας Μπγιόρν Αριλντ Γκραμ.

Η πολεμική αεροπορία ανέβαλε την εκπαίδευση με τα F35 στις Ηνωμένες Πολιτείες, προτιμώντας να τα κρατήσει στην Νορβηγία, ανακοίνωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ερικ Κριστόφερσεν.


«Περιμένουμε ότι η κατάσταση θα διαρκέσει για τολυάχιστον έναν χρόνο», είπε. Η Νορβηγία είναι πλέον ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εξυπηρετώντας το ένα τέταρτο των ευρωπαϊκών εισαγωγών μετά την μείωση της ροής του ρωσικού αερίου.

Η Νορβηγία ανέπτυξε τον Σεπτέμβριο τις στρατιωτικές της δυνάμεις για την φύλαξη των υπεράκτιων εγκαταστάσεών της και των χερσαίων υποδομών της μετά το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2. Εχει δεχθεί επίσης την συνδρομή του πολεμικού ναυτικού της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις