Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άδωνις Γεωργιάδης: Θύελλα αντιδράσεων μετά την ανάρτησή του για τα δελφίνια

Άδωνις Γεωργιάδης: Θύελλα αντιδράσεων με...

Έντονες επικρίσεις προκάλεσε η οικογενειακή επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και στο δελφινάριο, η άδεια του οποίου έχει ανακληθεί από το 2020

Η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη με τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου και τον γιο τους το πρωί της Κυριακής (30/10) στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο σφοδρές αντιδράσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης να δέχεται μεταξύ άλλων και τα πυρά φιλοζωικών οργανώσεων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο Πάρκο, αναμέσα στις οποίες απαθανατίζονται και δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση, κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021. Μάλιστα η εν λόγω φωτογραφία προέρχεται από το δελφινάριο του Πάρκου, για το οποίο έχει ανακληθεί η άδεια από τον Μάρτιο του 2020 (ενώ είχαν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές για τη δραστηριότητά του ήδη από το 2018). Να υπενθυμίσουμε εδώ και το πολύκροτο περιστατικό της αυθαίρετης θανάτωσης του χιμπατζή Μπαζού τον περασμένο Ιούνιο από τους εργαζόμενους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που είχε επίσης προκαλέσει οργή.

Τα παραπάνω δεν φαίνεται να πτόησαν τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος, στις φωτογραφίες που δημοσίευσε καλεί και άλλους να δώσουν το παρών στο Πάρκο: Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται να χαιδεύει φυλακισμένα ζώα, καλώντας άλλους γονείς να επισκεφθούν με τα παιδιά τους "αυτά τα υπέροχα ζώα" όπως έγραψε, τα οποία τονίζεται πως βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

"Σήμερα το πρωί με την Ευγενία Μανωλίδου και τον Αλκαίο μας πήγαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Περάσαμε φανταστικά και πραγματικά ο μικρός μας ενθουσιάστηκε. Αξίζει τον κόπο να πάτε με τα παιδιά σας και να δουν από κοντά όλα αυτά τα υπέροχα ζώα", έγραψε χαρακτηριστικά, προκαλώντας αντιδράσεις.

Δημοσίευσε παράλληλα κι ένα βίντεο από τα "παιχνίδια των εκπαιδευτών με τα δελφίνια" στα οποία τα θηλαστικά δείχνουν τι μπορούν να κάνουν, με τον ίδιο τον υπουργό να σχολιάζει πως δεν υπάρχει αυτή η ομορφιά από κοντά:

Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έφερε την άμεση αντίδραση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η οποία επικοινώνησε για τη δημοσιοποίηση του εν λόγω οπτικοακουστικού υλικού με την ΕΛ.ΑΣ., επικαλούμενη την παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και συγκεκριμένου του άρθρου 23 παράγραφος 2, βάσει του οποίου «απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων.»

"Η Ειδική Γραμματεία επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού με δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020. Πραγματοποιείται και σχετικός έλεγχος στο σημείο από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων.

Ο βασικός στόχος της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας είναι η εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την ευζωία των ζώων (συντροφιάς) και καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

πηγη: news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις