Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Πάρης Λαλιώτης: Εκθέτει με έμπνευση το μακρινό Μεξικό στην καρδιά της Αθήνας

Πάρης Λαλιώτης: Εκθέτει με έμπνευση το μ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ανάμεσα σε καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων παρουσιάζει μια σύνθεση που συνδέει το διάσημο έθιμο της Ημέρας των Νεκρών με την ελληνική ιστορική μνήμη και τα προσωπικά βιώματα

Αρρηκτα συνδεδεμένος με το Πατρινό Καρναβάλι της αρτίστικης αισθητικής με διαστάσεις performance και συνδημιουργός του φημισμένου και πολυβραβευμένου γκρουπ 86,  o συμπολίτης designer – ενδυματολόγος- εικαστικός  Πάρης Λαλιώτης  θα λάβει μέρος σε μια φιλόδοξη έκθεση στο κέντρο της Αθήνας με έμπνευση την παραδοσιακή, μεξικάνικη γιορτή της Ημέρας των Νεκρών. Συγκεκριμένα, θα λάβει  μέρος στην παραγωγή «Dia De Los Muertos – The Day of The Dead Exhibition» που συνδιοργανώνουν το Chicago Athenaeum: Μuseum for Architecture and Design  και το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies στο European Centre/Contemporary Space Athens (Μητροπόλεως 74). Το ραντεβού των εγκαινίων έχει δοθεί για την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως 20/11.

Το ιδιαίτερο έργο του Πάρη Λαλιώτη που φαντάζει σαν διάδημα, αέτωμα ακόμα και φολκλορικό ζωνάρι μνήμης με μια χρωματιστή νεκροκεφαλή με χάντρες στο κέντρο και παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες δικών του ανθρώπων στο πλάι, θα συνυπάρξει με συνθέσεις καλλιτεχνών από Μεξικό, Ιταλία, Ελλάδα, Η.Π.Α, Σλοβενία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο καθώς μέσα από μικτές τεχνικές και τεράστια γκάμα υλικών διερευνούνται οι αξίες της μεξικάνικης κουλτούρας και τα μοτίβα των εικόνων, των λαβάρων, των κεριών, των αγίων, των κρανίων κλπ. Θυμίζουμε πως το έθιμο της Ημέρας των Νεκρών αποτελεί ένα διάσημο street υπερθέαμα που έχει εμπνεύσει ακόμα και το σινεμά.

Ειδικότερα εκθέτουν οι Association of Mexicans of Greece, Benmayor Sharon, Bongiovanni Daniele, Dobrynov Sergey, Funck Thierry, Gleason Dottie, Kira Don Jewel, Kotsifakis Palamidis Arlina, Narkiewicz – Laine Christian, Orsag Katarina, Tchoban Sergey, Tolstikov Taras, Zotali Vivian, Βερούτης Κωνσταντίνος, Βόνη Γιώτα, Γερμανός Νίκος, Δημοπούλου Έλενα, Ζαχαριά Λένα, Καπελιάρη Ράνια, Καραγεωργίου Μαρία, Καραλιάς Ιωάννης, Κιάρα Ρουμιέ, Κοκκίνη Γεωργία, Κονδύλη Αικατερίνη, Κονταρούδης Χρήστος, Λαλιώτης Πάρης, Λουκά Μαίρη, Μανιατάκη Σοφία, Μουζακίτη Φιόνα, Μπίγαλη Μάτα, Μπρουσκομάτης Θεόδωρος, Σκουλάξινου Ηλιάνα, Σκουλούδης Πάνος, Σταματόπουλος Νεκτάριος, Τρεπεκλή Τάνια, Τσίτσελα Κατερίνα, Τσουρή Ολγα-Αικατερίνη, Χουντάλας Γιώργος.

H επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον Ιωάννη Καραλιά, πρόεδρο του European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies, αρχιτέκτονα, ζωγράφο και ποιητή και τον Christian Narkiewicz-Laine, πρόεδρο του Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design, αρχιτέκτονα, κριτικό τέχνη, ζωγράφο και ποιητή.

Τα εκθέματα θα πλαισιωθούν από γιορτινό μακιγιάζ της Σχολής Μακιγιάζ Freddy Kalobratso, ενώ η έναρξη θα σηματοδοτηθεί με Music Duet Live και  τεκίλα Jose Cuervo.

 

Ο Πάρης Λαλιώτης δήλωσε ενθουσιασμένος στο διαδίκτυο για τη συμμετοχή του σε αυτή την πολυσυλλεκτική και πολυεθνική έκθεση στην πρωτεύουσα και δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια φίλων. Τον περασμένο Μάιο εκρποσώπησε με την ομάδα του το Πατρινό Καρναβάλι στην Κροατία ενώ πρόσφατα τον είδαμε στη βιβλιοπαρουσίαση του Λάκη Γαβαλά στην Πάτρα, καθώς ο Lakis δηλώνει θαυμαστής των δημιουργιών του. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View