Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας η μητέρα της 12χρονης - «Φοβάται για τη ζωή της»

Σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας η μητέ...

Δίπλα στην Πισπιρίγκου

Το πρώτο της βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η 37χρονη μητέρα είναι μόνη της σε κελί, σε καθεστώς απομόνωσης για λόγους προστασίας ενώ δεν θα έχει καμία επαφή με συγκρατούμενές της και θα προαυλίζεται μόνη, ενώ η ίδια έχει εκφράσει φόβους για τη ζωή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega μετά τις εννέα το βράδυ έγινε, για λόγους ασφαλείας, ο πρώτος προαυλισμός στον Κορυδαλλό της 37χρονης, όταν όλες οι κρατούμενες είχαν μπει στα κελιά τους. Ο φόβος για τη σωματική της ακεραιότητα οδήγησε το συμβούλιο της φυλακής στην απόφαση να προαυλίζεται μόνη της.

«Από την στιγμή που υπάρχει αυτό το αδίκημα και αυτής της μορφής και την έκταση που έχει πάρει και προκειμένου να μην υπάρξει περίπτωση κίνδυνου της συγκεκριμένης, αυτήν την στιγμή κρατείται μόνη της σε καθεστώς προστασίας. Από εκεί και πέρα θα αποφασίσει μετά το συμβούλιο της φυλακής για πόσο διάστημα θα είναι εκεί και που θα τοποθετηθεί», είπε ο Κώστας Βαρσάμης, πρόεδρος ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδος.

Έξω από το κελί υπάρχει καρτοτηλέφωνο και η μητέρα της 12χρονης έκανε τα πρώτα τηλεφωνήματα από τον Κορυδαλλό, μιλώντας με τη δικηγόρο της και τα μεγαλύτερα παιδιά της.

Δίπλα στην Πισπιρίγκου
Η μητέρα της ανήλικης κρατείται στην πτέρυγα Β του πρώτου ορόφου, πολύ κοντά στο κελί που κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος και η κοινωνική λειτουργός, στην πρώτη συνέντευξη, της εξήγησαν τους κανόνες της φυλακής.

Η 37χρονη ρώτησε πώς μπορεί να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης, ποτέ θα μπορεί να έχει επισκεπτήριο και πότε μπορεί να μιλάει στο καρτοτηλέφωνο με τα παιδιά της. Η ψυχολογική της κατάσταση είναι ιδιαίτερα κακή.

«Φοβάται για τη ζωή της»
Όπως είπε η ιδία η 37χρονη στη δικηγόρο της, φοβάται για τη ζωή της μέσα στις φυλακές, καθώς όταν ήταν στο τμήμα ανηλίκων, πριν γίνει η μεταγωγή της στον Κορυδαλλό, άλλη κρατουμένη την απειλούσε και της φώναζε «θα περάσεις καλά στη φυλακή»

Την στηρίζει και η μητέρα του άντρα της

Εκτός από τη θεία της ανήλικης και τα παιδιά της, και η μητέρα του άντρα της την στηρίζει απόλυτα.

Η γιαγιά της 12χρονης μιλώντας στο MEGA, δίνει εξήγηση και για το περιβόητο μήνυμα που βρέθηκε στο κινητό της ανήλικης.

«Και βέβαια έχει αδικηθεί. Την έκαψε λέει, ένα μήνυμα, αυτό θέλω να το βγάλετε και να βγω να το πω, να το φωνάξω. Το μήνυμα αυτό, που είπε το κορίτσι ότι πήρα 50 ευρώ, τα έδωσε η μεγάλη αδερφή της για να πάνε στη Λευκάδα. Τα κράταγε και της τα έδωσε να πάνε στη Λευκάδα τα παιδιά. Αυτό ήταν το μήνυμα. Δεν τα έβαλε κανένας μαστροπός, δεν τα έβαλε κανένας αλήτης, δεν τα έβαλε κανένα τέρας».

Η 37χρονη στη συμπληρωματική της απολογία, σε κάθε τόνο αρνήθηκε ότι εξέδιδε την ίδια της την κόρη.

«Κάποιες φορές που την έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε, έβγαινα στην πλατεία και την έψαχνα και πάντα μου έλεγε που ήταν, ότι πήγε στο κολυμβητήριο και θα γύρναγε. Πάντα της έλεγα να μου λέει αν θέλει να πάει κάπου. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια».

Η γιαγιά της 12χρονης, μιλώντας στο MEGA, λέει πως είναι άδικη η απόφαση προφυλάκισης της μητέρας.

«Μα γιατί να παραδεχτεί κάτι που δεν έκανε; Βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Καίγομαι ολόκληρη, έχω θυσιάσει τη ζωή μου για τα παιδιά μου και για τα εγγόνια μου. Αν, αν, λέμε μία στο εκατομμύριο το έκανε, να μείνει εκεί που είναι. Αλλά εγώ τα παιδιά θα τα έχω μαζί μου, τα παιδιά τα έχω μεγαλώσει και θέλουν εμένα μόνο, κανέναν άλλο».

Το 12χρονο κορίτσι και τα έξι ανήλικα αδέλφια της βρίσκονται στις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού». H ανήλικη θα καταθέσει εκ νέου στις Αρχές όταν το επιτρέψει η ψυχολογική της κατάσταση.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις