Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Τετάρτη στο Αίγιο η Ημερίδα για το τουριστικό «σήμερα και αύριο» της Αιγιάλειας

Την Τετάρτη στο Αίγιο η Ημερίδα για το τ...

Στις 17.00 στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο – Την διοργανώνουν η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» & ο δήμος Αιγιάλειας & με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Το τουριστικό «σήμερα και αύριο» της Αιγιάλειας θα τεθεί στο επίκεντρο της Ημερίδας με θέμα "Η Αιγιάλεια ως τουριστικός προορισμός" που θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, όλα είναι πλέον έτοιμα για την Ημερίδα με τίτλο «Η Αιγιάλεια ως τουριστικός προορισμός», που διοργανώνουν την Τετάρτη 19/10/2022 στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» από κοινού με τον δήμο Αιγιάλειας και την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η θεματολογία θα περιστρέφεται γύρω από τα πλεονεκτήματα της περιοχής ανά εποχή, με σκοπό την έγκαιρη και αποδοτική προώθηση και προβολή τους, έχοντας ως ζητούμενο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στόχος είναι να καταρτισθεί ένα πενταετές πλάνο ανάπτυξης του τουριστικού τοπικού προϊόντος όπου θα υπάρχουν οι εξής όροι:

- Ο εντοπισμός και καταγραφή των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της περιοχής ως προς τον Τουρισμό.

- Η επίλυση βασικών προβλημάτων (ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, οδικά δίκτυα) από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

- Η βελτίωση στα δίκτυα μεταφορών και δεδομένων από και προς την περιοχή. Η σηματοδότηση με ψηφιακό τρόπο αξιοθέατων, η πύκνωση δρομολογίων τρένου από Αθήνα, η βελτίωση δικτύων κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων.

- Η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με εξέχοντα προϊόντα της Αιγιάλειας, όπως ο οίνος και τα αγροτικά προϊόντα.

- Οι ιδιωτικές επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές.

Με αφορμή την επικείμενη Ημερίδα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής υπογραμμίζει τα εξής: «Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, αντιλαμβανόμενο την κατάσταση του τουριστικού κλάδου στην ευρύτερη περιοχή, έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει στο Αίγιο την συγκεκριμένη Ημερίδα, που θα έχει τη μορφή ενός δημόσιου διαλόγου για το τουριστικό προϊόν της Αιγιάλειας. Στόχος μας είναι, φεύγοντας από την Ημερίδα, όλοι να κοιτάξουμε κατάματα και με αυτοπεποίθηση το τουριστικό μέλλον της Αιγιάλειας, η οποία αξίζει τα καλύτερα!».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αιγιάλειας, αρμόδιος σε θέματα Τουρισμού, Στράτος Βαρδάκης τονίζει: «Τέτοιου είδους ημερίδες αποτελούν, αν μη τι άλλο, ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια όλων εκείνων που ασχολούνται με τον Τουρισμό. Εμείς, ως δήμος, τα τελευταία χρόνια κάνουμε σταθερά και μελετημένα βήματα για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των ιδιαιτεροτήτων της Αιγιάλειας ώστε να καταστεί η περιοχή πόλος έλξης, μέσα από το brand name και την ανάδειξη των συμβόλων της περιοχής, της ιστορίας, των σύγχρονων υποδομών όπως ο αυτοκινητόδρομος και η νέα σιδηροδρομική γραμμή, των τοπικών προϊόντων, του Πολιτισμού και της κουλτούρας του τόπου μας.

Στόχος μας να καταστήσουμε την Αιγιάλεια σε must τουριστικό προορισμό της Βόρειας Πελοποννήσου. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, όμως θεωρώ ότι, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με τον Τουρισμό φορέων, θα τα καταφέρουμε!».

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

5μ.μ. – 5.30μ.μ.: Χαιρετισμοί

Χρήστος Κανελλής (Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας)

Δημήτρης Καλογερόπουλος (Δήμαρχος Αιγιαλείας)

Άντζελα Γκερέκου (Πρόεδρος ΕΟΤ)

Γιώργος Παπανδρέου (π. Πρωθυπουργός της Ελλάδας)

Αλέκος Αυλωνίτης (Βουλευτής Κέρκυρας - Αν. Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ)

Νίκος Κοροβέσης (Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού).

5:30μ.μ. - 6:30μ.μ.: Τουρισμός Αιγιαλείας - Χαρτογραφώντας το σήμερα

Ευάγγελος Κυριακού (Ειδικός Διαχείρισης Προορισμών και Φιλοξενίας BSc, MBA in Tourism, Phd C)

Παρεμβάσεις – Ανοιχτή συζήτηση

6:30μ.μ. – 8μ.μ.: Αξιοποίηση ευκαιριών και Best Practice

Αλέξανδρος Αργύρης (Διοργανωτής Αγώνα ATROMITOS RACE SIFNOS 2021)

Δημήτρης Μπαλής (Δημοσιογράφος, Αρθρογράφος στη huffpost.gr)

Παρεμβάσεις – Ανοιχτή συζήτηση

Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ημερίδα θα διεξαχθεί υβριδικά και θα μπορεί να την παρακολουθήσει διά ζώσης όποιος το επιθυμεί, ενώ θα υπάρξει και live streaming μετάδοση από το κανάλι «Aigialeia TV» για όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά. Ο σύνδεσμος (link) μέσω του οποίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συνδεθούν με το κανάλι για να παρακολουθήσουν ζωντανά την Ημερίδα είναι ο ακόλουθος: https://youtu.be/txvynHnEdbs

Υποστηρικτές της Ημερίδας: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις