Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κολωνός: Στο Χαμόγελο του Παιδιού τα αδέρφια της 12χρονης

Κολωνός: Στο Χαμόγελο του Παιδιού τα αδέ...

Τι είπε ο πρόεδρός του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος

Στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό αναφέρθηκε ο πρόεδρός του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (15.10.2022) στην ΕΡΤ. Τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, όπως είπε, δέχονται την απαραίτητη φροντίδα γιατρών και κοινωνικών λειτουργών και είναι διαθέσιμα για την ανάκριση.

«Μιλάμε για τα έξι ανήλικα, όλα τα ανήλικα μάλιστα και δέχονται και την απαραίτητη φροντίδα γιατρών και κοινωνικών. Πρέπει να πω ότι και η εισαγγελέας ανηλίκων, η κυρία Χασάπη, προσπάθησε πάρα πολύ μας έκαναν» είπε ο πρόεδρός του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

«Δεν μπόρεσαν να μας δώσουν εντολή, γιατί άλλωστε υπάρχει μια νομοθεσία αυτή τη στιγμή που τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στα κρατικά ιδρύματα. Αλλού τα κορίτσια έτσι αλλού τα αγόρια και λοιπά. Υπάρχει ένα αλαλούμ σε αυτή τη διαδικασία που θα το πούμε κάποια άλλη στιγμή. Αυτό το θέμα είναι στα παιδιά από τη φουρνιά αλλά και επιστημονικό τρόπο με τον υπάρχει στην εκπαιδευτική, οπότε είναι πολλά πράγματα που θα πρέπει να κρατήσουμε εμείς σαν χαμόγελο του παιδιού, σαν κόρη οφθαλμού, γιατί τη στιγμή που μας εμπιστεύονται τα παιδιά θα πρέπει να μην τα προδώσουμε λέγοντας πράγματα που δεν πρέπει», πρόσθεσε.

«Και φυσικά δεν χρειάζεται να ξέρουν κανένας που είναι σε ποιο σπίτι είναι. Το μόνο που ξέρω που είναι σημαντικό είναι ότι είναι κοντά σε χώρους που είναι το νοσοκομείο και διαθέσιμα για την ανάκριση με διαφύλαξη, καθώς επίσης και όταν η προανάκριση τελειώσει, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το Υπουργείο Υγείας με το Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας να προσφέρουμε πλέον τις θεραπευτικές υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά, γιατί θα έχουν θέματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά, καθώς επίσης πρέπει να πω ότι η 17χρονη που είναι ένα μεγάλο κορίτσι, θα πρέπει και αυτή να προχωρήσει τη ζωή της και στην ενήλικη ζωή. Γιατί όταν ενηλικιωθεί κάποιος στο Χαμόγελο του Παιδιού, κάποιο παιδί δεν παραμένει στα αζήτητα, συνεχίζει να στηρίζεται για να κρατηθεί στα πόδια του» σημείωσε επίσης.


Και συνέχισε: «Χθες το βράδυ πήραμε τα παιδιά και φυσικά δεν κάθεσαι να μιλήσεις για τέτοια θέματα. Και φυσικά όλα τα παιδιά τα οποία έρχονται σε εμάς 27 χρόνια που ξέρουμε τον εαυτό μας και σε αυτήν τη διαδικασία όλα τα παιδιά έχουν τις αγωνίες, πού θα πάμε, τι θα κάνουμε; φύγαμε από ένα χώρο, πήγαμε σε ένα άλλο χώρο. Αυτά λοιπόν υπάρχουν έτσι και αλλιώς όλα τα παιδιά. Αυτό που μένει σε εμάς να καταλάβουμε ότι θέλουν το καλό τους, ότι αν δεν ήταν το Χαμόγελο του Παιδιού και ο μικρός Ανδρέας που πριν από 27 χρόνια ίδρυσε αυτό το χαμόγελο, σήμερα θα ήταν διασκορπισμένα στη μία άκρη στα σύνορα κλπ.

Και το σημαντικό είναι να μπορέσουν να καταλάβουν ότι η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο και γι αυτό θα πρέπει από τις επόμενες ημέρες, κάνετε πολύ σημαντική δουλειά εσείς οι δημοσιογράφοι γιατί πολλά πράγματα βγήκαν στην επιφάνεια χάρις στη δική σας δουλειά και πρέπει να φαίνονται όλοι αυτοί οι τύποι οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα χωρίς το θολό στην εικόνα τους, για να ξέρει η κοινωνία ποιοι είναι και πως να καταθέσουν για κάποια πράγματα στην αστυνομία και στο 1056 με εχεμύθεια, προκειμένου οι καταγγελίες και οι αναφορές που είχαμε από το περασμένο διάστημα και ξετυλίχτηκαν πολλά κουβάρια, να πηγαίνουν στις αρμόδιες αρχές οι καθ ύλην αρμόδιοι. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην περιγράφονται πλέον το τι έγινε με τη μικρή, πως έγινε και όλα αυτά τα οποία είναι πολύ άσχημα για ένα παιδί που πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις