Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Του σπιτιού μου το στενό» του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Του σπιτ...

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Εκδόσεις “Δρόμων” και το βιβλιοπωλείο “Discover” στην «Αγορά Αργύρη», τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στις 19.00

Οι Εκδόσεις “Δρόμων” και το βιβλιοπωλείο “Discover” συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Του σπιτιού μου το στενό» (Μια γειτονιά, ένα στενό, μια μικρογραφία της Πάτρας του ’60 και ’70) του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, στην «Αγορά Αργύρη», Πολυχώρος-Πολιτιστικό Κέντρο, (οδός Αγίου Ανδρέου 12-14, Πάτρα) τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στις 19.00.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Βιδάλης, πρώην Γεν. Γραμματέας ΕΠΣΑ.

Κωνσταντίνος Κονίδας, Λυκειάρχης - πρώην Εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο «Στρούμπειο».

Νίκος Σίμος, Φωτογράφος.

Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος (Τσίρος), Ιδρυτής Ποδ. Ομάδας Πήγασος Μπεγουλακίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Αντωνόπουλος, ΣΚΑΪ Πάτρας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Μέσα από αυτό το βιβλίο "περνάνε" καθημερινές ιστορίες και συνήθειες μιας εποχής, όχι και τόσο παλιάς, που παρόμοιες συνέβαιναν όχι μόνο στην Πάτρα που κατοικούσε ο Τάκης, αλλά και στις γειτονιές όλης της Ελλάδας.

Οι αναμνήσεις του φέρνουν κοντά μας την αγαθότητα των ανθρώπων της εποχής –χωρίς να λείπουν οι εξαιρέσεις– τα άδολα χαμένα πια παιδικά παιχνίδια, τις πρώτες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης, το ραδιόφωνο, τη σπάνια ομορφιά της τότε ελληνικής μουσικής, τα παιδικά περιοδικά, τα επιμορφωτικά άλμπουμ με κάρτες (χαρτάκια), που βρίσκονταν μέσα σε γκοφρέτες ή σοκολάτες, ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, τους θερινούς κινηματογράφους, τους υποδειγματικούς εκπαιδευτικούς, όλα δηλαδή όσα μπορούσαν να κάνουν ένα παιδί ευτυχισμένο, ξεπερνώντας ακόμα και τη στερημένη φτωχή ζωή μιας οικογένειας.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου ο καθένας μας θα έχει κάτι να θυμηθεί από τα αγνά και ξέγνοιαστα παιδικά του χρόνια.

*Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Ο πατέρας του Αντώνης ήταν γεννημένος στο Αλεποχώρι Αχαΐας, και η μητέρα του Ουρανία, στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας. Σε ηλικία εννέα ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του μόνιμα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Από μικρός είχε κλίση στα γράμματα, στις τέχνες, στην ποιοτική ελληνική μουσική και στον αθλητισμό. Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που στις πρώτες τρεις τάξεις του Δημοτικού φοίτησε στο ιστορικό “Στρούμπειο” των Πατρών, κάτω από τη διδασκαλία άριστων λειτουργών.

Από έφηβος άρχισε να δημοσιογραφεί σε τοπικές εφημερίδες, όπως τα “Αθλητικά Δυτικής Αττικής”, την “Προοδευτική” και τη “Ρωμιοσύνη”. Ακολούθως στην “Αθλητική Ηχώ”, στην ΕΡΤ 2, σε έντυπα προγνωστικών ποδοσφαίρου, στην ελληνική εφημερίδα της Νέας Υόρκης “Ομογένεια και Αθλητισμός”, όπου ασχολήθηκε με κάθε μορφής θέματα, σε επιτροπές του ΟΠΑΠ, στην τοπική εφημερίδα “Η Πόλη μας” και ως συνεργάτης στην ιστορική εφημερίδα “Φως των Σπορ” και στην “Αθλητική Ώρα”. Κατά περιόδους αρθρογράφησε και σε διάφορα άλλα έντυπα.

Έχει γράψει την ποιητική συλλογή “Όταν νυχτώνει στον Κόκκινο Μύλο”, ενώ έχει τιμηθεί με ειδικό έπαινο σε συμμετοχή του σε διαγωνισμό ποιημάτων από την ΠΕΛΤ.

Θεωρεί τον Γεώργιο Βιζυηνό και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ως τους κορυφαίους Έλληνες λογοτέχνες που έχουν γράψει τέλεια την ελληνική γλώσσα. Πιστεύει στο “Αγαπάτε αλλήλους”, ενώ θα ήταν ευτυχία για αυτόν η Ελλάδα, που έδωσε τον πολιτισμό στον υπόλοιπο κόσμο, να ελευθερωθεί από τους “προστάτες της” και να αποκτήσει την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία, όπως της αξίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture