Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι ζήτησε από τον Μάκη Βορίδη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτ.Ελλάδας

Τι ζήτησε από τον Μάκη Βορίδη η  Περιφερ...

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και τον Δήμαρχο Ερυμάνθου

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη είχαν την Πέμπτη το πρωί στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Οι δύο Δήμαρχοι έθεσαν στον Υπουργό καίρια ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αυτά τέθηκαν και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι λόγω της ενεργειακής κρίσης, για την αντιμετώπιση του οποίου ζητείται μεταξύ άλλων η θέσπιση δείκτη ενεργειακής επιβάρυνσης για κάθε Δήμο χωριστά προκειμένου να υπάρξει πιο δίκαιη και αναλογική οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης, όπως και έκτακτη χρηματοδότηση βάσει αναλογικότητας, ενώ εκφράστηκε για ακόμη μία φορά η κάθετη αντίθεση στη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, φέρνοντας ως παράδειγμα τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς μετά και τον τελευταίο νόμο περί ευζωίας.

Παράλληλα, τέθηκε το θέμα της πρόσφατης απογραφής, για το οποίο οι κύριοι Παπαδόπουλος και Μπαρής εξέφρασαν στον κ. Βορίδη την ανησυχία και την επιφύλαξη αρκετών Δημάρχων για τη μέθοδο συλλογής δεδομένων της απογραφής και της ελλιπούς ενημέρωσής τους για το πώς προέκυψαν μεθοδολογικά οι αριθμοί μονίμων κατοίκων που ανακοινώθηκαν.

Επίσης, συζητήθηκαν το θέμα που προέκυψε με τον αποκλεισμό εκατοντάδων παιδιών από τις δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, αν και διέθεταν voucher, οι ελλείψεις στον τομέα Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας της μικρής - σε σχέση με τις ανάγκες - χρηματοδότησης των Δήμων και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, τα προβλήματα από τη σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, όπως η συντήρηση των επαρχιακών οδικών δικτύων, κ.α.

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη συμμετοχής της ΠΕΔ στις επιτροπές του ΕΣΠΑ.

Ο Υπουργός αναγνώρισε αρκετά από τα προβλήματα στη λειτουργία των ΟΤΑ και δεσμεύτηκε πως θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισή τους στο προσεχές συνέδριο της ΚΕΔΕ, τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις