Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άκης Τσελέντης: «Είναι σε μια συστοιχία ρηγμάτων που έδωσαν το μεγάλο σεισμό του 6,5 στο Αίγιο»

Άκης Τσελέντης: «Είναι σε μια συστοιχία ...

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τον κόσμο, να λαμβάνει τα μέτρα αστικής προφύλαξης, αν και η πιθανότητα να μην ήταν ο κύριος σεισμός είναι σχετικά μικρή»

Για τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στον Κορινθιακό Κόλπο  Αττική μίλησε  o καθηγητής Άκης Τσελέντης.

Όπως τόνισε ο κ. Τσελέντης «ο χθεσινός σεισμός που έγινε στην περιοχή ανατολικά της Δεσφίνας, ήταν 5 Ρίχτερ και μας έχει προβληματίσει γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε γράψει μετασεισμούς πάνω από 2 Ρίχτερ. Ένας τέτοιος σεισμός, δίνει σίγουρα έναν μεγάλο αριθμό μετασεισμών με τον μεγαλύτερο κοντά στο 4».

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική και ο κ.Τσελέντης εξήγησε το γιατί. «Υπενθυμίζω επίσης, ότι έγινε πολυ αισθητός στην περιοχή της Αττικής και αυτό για τον απλούστατο λόγο, γιατί το ρήγμα έχει μια διεύθυνση ανατολή-δυση και μια κατευθυντικότητα δηλαδή και η ενέργεια έφυγε προς την Αττική. Είναι σε μια συστοιχία ρηγμάτων, παράλληλων ρηγμάτων όπου το ’19 μας το έδωσε 5,3 το ‘ 92 μας το έδωσε 5,7 είναι τα ίδια ρήγματα που έδωσαν το μεγάλο σεισμό του 6,5 στο Αίγιο».

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τον κόσμο, να λαμβάνει τα μέτρα αστικής προφύλαξης, αν και η πιθανότητα να μην ήταν ο κύριος σεισμός είναι σχετικά μικρή, πρέπει όμως να την έχουμε στα υπόψιν μας», λέει στο newsit.gr o καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σεισμός στον Κορινθιακό: Πότε θα ξέρουμε αν ήταν ο κύριος - Γιατί έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις