Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βαγγέλης Ντηνιακός: Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου στο thebest: «Η Πάτρα μπορεί να φτάσει σε πολύ καλύτερα επίπεδα»

Βαγγέλης Ντηνιακός: Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Θα συμμετέχει στην ημερίδα καλών αυτοδιοιητικών πρακτικών που διοργανώνεται από τη δημοτική παράταξη σπιράλ

Στην Πάτρα θα βρεθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός αφού θα συμμετέχει στην  ημερίδα καλών αυτοδιοιητικών πρακτικών που διοργανώνεται από τη δημοτική παράταξη σπιράλ με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, με τίτλο «Συνάντηση Δημάρχων στην Πάτρα». 

Ο ίδιος θα εστιάσει σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του παρουσιάζοντας μάλιστα και τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί. Λίγο πριν έρθει στην Πάτρα ο Βαγγέλης Ντηνιακός μιας δίνει μία ενδιαφέρουσα οπτική για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των δήμων εξηγώντας τι συμβαίνει όταν η αυτοδιοίκηση ακολουθεί κομματικές γραμμές.

Μιλήστε μας για την πρωτοβουλία που σας φέρνει το Σάββατο στην Πάτρα…

Είναι μία πρωτοβουλία του σπιράλ και του επικεφαλής Πέτρου Ψωμά, μία παράταξη αντιπολίτευσης. Είναι μία όμορφη κίνηση που θυμίζει πρωτοβουλίες που είχαμε πάρει κι εμείς ως αντιπολίτευση την προηγούμενη πενταετία και δείχνει πώς μπορεί να συνεισφέρει δημιουργικά η αντιπολίτευση με το δικό της τρόπο στον ετεροπροσδιορισμό της δημοτικής αρχής ώστε να μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά, με μία άλλη οπτική.

Αυτός είναι άλλωστε και ο σημαντικός ρόλος που θα πρέπει να έχει η αντιπολίτευση. Αξίζει οι πολίτες να παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν και να προβληματιστούν. Ο καθένας από εκεί και πέρα μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να είναι πιο δημιουργικός απέναντι τον τόπο του.

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη παράταξη με τις θέσεις, τις προτάσεις και τη δουλειά που έχει κάνει μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο της Πάτρας.

Ποιο είναι το βασικό θέμα συζήτησης το Σάββατο;

Ο κάθε δήμαρχος θα εστιάσει στις καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχει πάρει σε αυτή τη θητεία αλλά και στα αποτελέσματα που είχαν. Αυτό είναι το κύριο αντικείμενο συζήτησης. Έχω επιλέξει δύο ζητήματα στα οποία έχουμε ξεχωρίσει. Πρόκειται για τη δημοτική συγκοινωνία και την προ κράτηση θέσης αλλά και το γραφείο δημότη. Ξεκίνησε από μία πλατφόρμα που είχαμε κάνει ως αντιπολίτευση και ενσωματώθηκε πλέον στο δήμο. Δεν μπορεί να λείπουν και άλλα θέματα που μας απασχολούν, το ενεργειακό κόστος, το ύψος του οποίου, δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά και η υγειονομική κρίση.

Πέτρος Ψωμάς και Βαγγέλης Ντηνιακός

Πέτρος Ψωμάς και Βαγγέλης Ντηνιακός

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την Πάτρα;

Έχω επισκεφθεί την Πάτρα, έχει πολλές δυνατότητες αξιοποίησης. Αντικειμενικά είναι μία όμορφη πόλη και μπορεί να γίνουν περισσότερα από αυτά που έχουν γίνει. Έχει το παραλιακό της μέτωπο, έναν αστικό ιστό που έχει ενδιαφέρον. Η αρχιτεκτονική θυμίζει πόλη της Ιταλίας ή της Γαλλίας. Και λόγω του μεγέθους της μπορεί να φτάσει σε πολύ καλυτέρα επίπεδα.

Πριν την εκλογή σας, αναμετρηθήκατε με μία παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Βλέπουμε ότι είθισται να περνά στην αυτοδιοίκηση η πολιτική γραμμή του κόμματος.. Εσείς το  διαπιστώσατε;

Το διαπιστώσαμε όταν ήμασταν αντιπολίτευση. Δεν το είχαμε διαπιστώσει όταν ήταν αντιπολίτευση η προηγούμενη δημοτική αρχή. Πολλές φορές μία αντιπολίτευση που πρόσκειται στο ΚΚΕ μπορεί να εξιδανικεύει κάποια πράγματα, όμως στην πράξη φάνηκε ότι δεν υπήρξε διεκδίκηση πραγμάτων επειδή ήταν αντίθετα με την κομματική γραμμή. Αυτό φαίνεται στην εφαρμογή, όχι όσο είναι αντιπολίτευση μία παράταξη. Είναι σημαντικό λοιπόν ο κόσμος να ενημερώνεται και να βλέπει ότι κάποιες επιλογές είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Για παράδειγμα, πολλές φορές χρειάζεται να ωριμάσουν μελέτες ακόμα και από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να μη χαθούν χρήματα σε υποβολές προτάσεων. Προκειμένου να γίνει η δουλειά, εφόσον υπάρχουν ελλείματα στο δήμο,  πρέπει να δει η κάθε δημοτική αρχή πώς θα μπορέσει να τα καταφέρει. Στην περίπτωση μας όμως δεν είχαμε καθόλου πρόοδο σε έργα γιατί δεν υπήρχαν μελέτες και αυτό γιατί δεν υπήρχαν συνεργάτες να τις δουλέψουν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις