Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Αμείωτα τα υψηλά ποσοστά θετικών στον κορωνοϊό - Τι έδειξε μελέτη του εργαστηρίου της Πάτρας

Δυτική Ελλάδα: Αμείωτα τα υψηλά ποσοστά ...

Προβληματισμός από τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία από την διεξαγωγή της μελέτης της 6ης ΥΠΕ για τα δείγματα covid -19 των εισερχομένων από τις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και από τα υψηλά ποσοστά θετικότητας που συνεχίζουν να παραμένουν αμείωτα και να φτάνουν στο 40% σε όλη την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Η συγκεκριμένη μελέτη της 6ης ΥΠΕ με Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας-Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη Εργαστηρίου COVID Αθανασία Μουζάκη, διεξήχθη στις πύλες εισόδου λιμανιών και αεροδρομίων περιοχών της 6ης Υγιειονομικής Περιφέρειας έδειξε 5% θετικότητα στους εισερχόμενους και περιελάμβανε όλη την περίοδο του καλοκαιριού.

Παράλληλα ανησυχία και εγρήγορση προκαλούν επίσης τα στοιχεία επί των θετικών κρουσμάτων της covid -19 αυτή την περίοδο, που σύμφωνα με την επισήμανση της Καθηγήτριας Μουζάκη η θετικότητα φτάνει στο 40%.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα της έρευνας στην εφημερίδα «Γνώμη» η κ. Μουζάκη αναφέρει: «Η δειγματοληψία ήταν προφανώς εθελοντική και πρέπει να επισημάνω ότι οι περισσότεροι των εισερχομένων τουριστών ήταν αρνητικοί στη λήψη δείγματος. Οι περισσότεροι που εδέχοντο ήταν βέβαιοι λόγω του τεστ που προφανώς είχαν πρόσφατα κάνει. Παρά την σχετικά μικρή συμμετοχή και τους βέβαιους για την αρνητικότητα στην νόσο covid-19 η έρευνα των δειγμάτων εξήγαγε αποτέλεσμα θετικότητας 5%.

Θεωρώ αφενός ότι είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό γιατί περιλαμβάνει πολλές περιοχές της χώρας και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες που διεξήχθη είναι ‘ένα υψηλό ποσοστό καθότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα διέτρεχαν πολλές περιοχές της χώρας με συνεπαγόμενο την διασπορά του ιού».

Ιδιαίτερη έμφαση επέδειξε η Καθηγήτρια Μουζάκη στην συνεχιζόμενη έως σήμερα αυξημένη θετικότητα σε ποσοστό 40% στα δείγματα που εξετάζει στο ΠΓΝΠ στο Εργαστήριο της από όλη την περιφέρεια. «Το γεγονός ότι έρχονται προς διερεύνηση δείγματα από το ΕΟΠΥ από όλη την 6η Περιφέρεια και δεν μειώνεται το ποσοστό θετικότητας είναι ένα γεγονός που εγείρει προβληματισμό για την εμμονή του ιού να διασπείρεται και να προσβάλλει τόσο υψηλό ποσοστό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις