Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκιδική: «Ξήλωσε» τις ταμπέλες κι εξαφανίστηκε ο ξενοδόχος που είχε κρυφές κάμερες

Χαλκιδική: «Ξήλωσε» τις ταμπέλες κι εξαφ...

Ο 33χρονος είχε παραχωρήσει δωρεάν το δωμάτιο στην 25χρονη, για να μείνει με τον 26χρονο σύντροφό της - Πώς κατάλαβαν ότι κατέγραφε τις προσωπικές τους στιγμές

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών βρίσκονται οι ηλεκτρονικές συσκευές του 33χρονου ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος στη Χαλκιδική, ο οποίος κατηγορείται ότι τοποθέτησε κρυφές κάμερες στο δωμάτιου ενός νεαρού ζευγαριού, με σκοπό να καταγράψει παράνομα προσωπικές του στιγμές.

Η απίστευτη και συνάμα πολύ σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το νεαρό ζευγάρι εντόπισε μέσα στο δωμάτιο που έμενε στις 29 Σεπτεμβρίου, μία συσκευή που φέρεται να έμοιαζε με φορτιστή κινητού τηλεφώνου αλλά ήταν… κρυφή κάμερα. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος ο οποίος διαθέτει ηλεκτρολογικές γνώσεις, παρατήρησε ότι η συσκευή ήταν τοποθετημένη σε μπρίζα απέναντι ακριβώς από το διπλό κρεβάτι του δωματίου. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, έβγαλε την συσκευή από το ρεύμα και αφού την έλεγξε διαπίστωσε ότι κατέγραφε παράνομα ήχο και εικόνα.

Μία ημέρα αργότερα, το ζευγάρι πήγε στην αστυνομία και από κοινού κατέθεσαν μήνυση κατά του 33χρονου ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία και φέρεται να ισχυρίστηκε πως η κάμερα υπήρχε για λόγους ασφαλείας μέσα στο δωμάτιο που έμενε το νεαρό ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη.

Η κοπέλα εργαζόταν στην επιχείρησή του

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ο 33χρονος είχε παραχωρήσει δωρεάν το δωμάτιο στην 25χρονη κοπέλα για να μείνει με τον 26χρονο σύντροφό της, καθώς η νεαρή εργάζονταν στο καφέ-μπαρ που διατηρεί ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κατάλυμα διαθέτει δύο δωμάτια που κάποιες στιγμές χρησιμοποιούσε το προσωπικό, χωρίς ο 33χρονος να ζητάει χρήματα, αλλά και χωρίς να ενημερώνει τους εργαζομένους πως οι κινήσεις και οι προσωπικές τους στιγμές καταγράφονταν από κρυφή κάμερα.

Φόβος και για άλλα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες που, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν κι άλλες συσκευές καταγραφής οι οποίες είχαν τοποθετηθεί κρυφά και παράνομα στα δέκα δωμάτια που διαθέτει συνολικά το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα. Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν στο protothema.gr, ότι από την ανάλυση του υλικού που θα γίνει από τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση, αναμένεται να εξακριβωθεί αν έχει καταγραφεί τόσο το νεαρό ζευγάρι που έκανε την καταγγελία όσο και άλλοι άνθρωποι που πέρασαν τις διακοπές τους στο τουριστικό κατάλυμα. Σημειώνεται πως οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο κατάλυμα βρίσκονται ήδη στα χέρια της αστυνομίας.

Σε περίπτωση που από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύψει πως ο 33χρονος κατέγραφε παράνομα προσωπικές στιγμές των εργαζομένων που έμεναν στα δωμάτια που τους παραχωρούσε δωρεάν ή πελατών που νοίκιασαν δωμάτια το προηγούμενο διάστημα, τότε θα εξεταστεί σοβαρά αν εμπλέκεται σε περιπτώσεις διακίνησης αυτού του υλικού και δεν το είχε μόνο για προσωπική του χρήση.

Μέχρι στιγμής, η μόνη καταγγελία που έχει γίνει επίσημα στην αστυνομία, είναι στις 30 Σεπτεμβρίου από το νεαρό ζευγάρι που μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά, έχοντας στα χέρια τους την καταγραφική συσκευή που εντόπισαν την προηγούμενη ημέρα στο δωμάτιό τους. Εις βάρος του 33χρονου ασκήθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περι προσωπικών δεδομένων.

«Εξαφανίστηκε» ο ιδιοκτήτης

Την ώρα που οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο 33χρονος ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων, μετά τον σάλο που προκλήθηκε ξήλωσε μέχρι και τις ταμπέλες του τουριστικού καταλύματος και σε κανένα σημείο πλέον στον χώρο δεν φαίνεται η επωνυμία της επιχείρησης που βρίσκεται στην Άφυτο Χαλκιδικής.

Επιπλέον, όπως ανέφεραν στο protothema.gr άνθρωποι του χωριού που γνωρίζουν χρόνια τον 33χρονο, μετά την καταγγελία στην αστυνομία, όλο το προσωπικό που εργαζόταν στο καφε – μπαρ που διαθέτει στο κέντρο της περιοχής, παραιτήθηκε, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να βάλει «λουκέτο», όπως και το τουριστικό κατάλυμα που σταμάτησε να δέχεται πελάτες, ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει μετακομίσει από την Άφυτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος είχε προχωρήσει τον τελευταίο χρόνο στην επινοικίαση και διαχειριζόταν τα περίπου δέκα δωμάτια του τουριστικού καταλύματος.

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία

«Το θέμα στην τοπική κοινωνία ταλανίζεται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Μάθαμε ότι βρέθηκαν κάμερες μέσα στα δωμάτια και ότι ήρθε η αστυνομία, τον πήρε για προανάκριση, έμεινε ελεύθερος, δούλεψε το μαγαζί, ωστόσο τον εγκατέλειψε το προσωπικό του καταστήματος και έφυγαν όλοι. Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση καθώς είναι από τα αδικήματα που είναι πολύ άσχημα για την κοινωνία», ανέφερε  ο κοινοτικός σύμβουλος, Θωμάς Ζησόπουλος.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις