Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντιπροσωπεία του νέου ΔΣ του Συλλόγου Πατρέων Πρωτευούσης «Ο Πρωτόκλητος Ανδρέας» πραγματοποίησε επισκέψεις γνωριμίας

Αντιπροσωπεία του νέου ΔΣ του Συλλόγου Π...

Το περασμένο Σάββατο 1/10/2022 στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και στο Δήμο Πατρέων

Αντιπροσωπεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πατρέων Πρωτευούσης «Ο Πρωτόκλητος Ανδρέας», το οποίο εξελέγη στις αρχές του καλοκαιριού για την τριετία 2022/2025 πραγματοποίησε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου την πρώτη του στη σειρά επισκέψεων γνωριμίας με τις αρχές της πόλεως.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Πρόεδρο του συλλόγου, κ. Θεοδόσιο Γεωργίου, τον Αντιπρόεδρο κ. Άλμπερτ Μπάρρυ, τη Γενική Γραμματέα κα. Μαρία Δεληβοριά, την Έφορο κα. Νάντια Μπαράκου και το Σύμβουλο κ. Νικόλαο Μπότσαρη.

Στο Δήμο Πατρέων έγιναν δεκτοί  από το Δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη με τον οποίο είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση.

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης παρουσίασε  την συνολική εικόνα των έργων αλλά και  των προβλημάτων της πόλης.

Η Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πατρέων Πρωτευούσης «Ο Πρωτόκλητος Ανδρέας» μεταξύ άλλων έθιξε το μεγάλο θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αθήνας με την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας. Ακόμα συζητήθηκαν προβλήματα ανάπτυξης της πόλης αλλά και μικρά θέματα καθημερινότητας που διευκολύνουν την ζωή των πολιτών και των επισκεπτών, αλλά και θα  κάνουν πάλι την πόλη  τουριστικό προορισμό.

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης υποσχέθηκε άμεση και συνεχή  αλληλοενημέρωση και συνεργασία, τονίζοντας την σημασία που αποδίδει ο Δήμος στο ρόλο των συλλογικών δομών  και ιδιαίτερα του Συλλόγου των Πατρινών της Αθήνας.

Η επόμενη επίσκεψη έγινε στην Περιφέρεια Αχαΐας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος υποδέχθηκε  την Αντιπροσωπεία στη έδρα της  Περιφέρειας με την παρουσία και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη.

Ο κ. Μπονάνος εξήγησε το ρόλο της Περιφέρειας  Αχαΐας  και φυσικά τη σύνδεσή της με την Πάτρα, τα έργα που πραγματοποιούνται και βελτιώνουν καθημερινά την ζωή των Πατρινών αλλά και των επισκεπτών. Παρουσίασε το μεγάλο έργο της κατασκευής του συγχρόνου αυτοκινητοδρόμου Πάτρας –Πύργου που ταλαιπώρησε  γενιές και στοίχησε τόσες ανθρώπινες ζωές. Τόνισε ότι το έργο προχωρεί γρηγορότερα του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής  του.

Ακόμα αναφέρθηκε  στη σημαντική απορρόφηση κονδυλίων από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίδουν την δυνατότητα υλοποίησης όλων αυτών των έργων .

Οι κ.κ. Μπονάνος και Ζαΐμης υπεσχέθησαν μια συνεχή συνεργασία με το Σύλλογο .

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού ευχαρίστησε τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, ενημέρωσε ότι σύντομα θα παρουσιάσει ο Σύλλογος μα σειρά εκδηλώσεών του ενημέρωσης και συζητήσεων των Πατρινών της Αθήνας στην Πάτρα αλλά και ευρύτερα για θέματα που άπτονται της ευαισθησίας των πολιτών, όπως Υγεία, Ανάπτυξη, Πολιτισμό, Περιβάλλον, κλπ.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος υποσχέθηκαν κάθε δυνατή συμπαράσταση.

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα επίσκεψη, λόγω των εορτών της Τίμιας Κάρας του Πρωτοκλήτου, στο σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, όπως επίσης στον κ. Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών, Χρήστο Μπούρα αλλά και τις αρχές των παραγωγικών τάξεων της πόλεως.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης μας, σαν το βασικό φορέα επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας, αναφέρει τέλος η σχετική ανακοίνωση.

*Ο Σύλλογος Πατρέων Πρωτευούσης «Ο Πρωτόκλητος Ανδρέας» στεγάζεται στην οδό Σολωμού 54 – 3ος όροφος – γραφ. 9 – Τ.Κ. 10682 Αθήνα.

Τηλ. 210 3805583 e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις