Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κεφαλονιά: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Κεφαλονιά: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στην Κεφαλονιά, καθώς 33 ναυτικά μίλια δυτικά του νησιού ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν δεκάδες μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 – 6 μποφόρ και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Στο ιστιοφόρο σκάφος, που κατευθυνόταν προς την Ιταλία, επέβαιναν συνολικά 56 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά και 5 γυναίκες. Το Λιμενικό Σώμα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ενημέρωσε ότι το σήμα κινδύνου ελήφθη μέσω του Olympia Radio και ότι οι επιβαίνοντες δεν δεχόντουσαν βοήθεια, με το σκάφος να βρίσκεται ανοιχτά της Κεφαλονιάς . 

Στην επιχείρηση που στέφθηκε από επιτυχία μετείχαν 1 φρεγάτα και τρία παραπλέοντα σκάφη. Και οι 56 μετανάστες έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. 

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες και αυτός φαίνεται να ήταν και ο λόγος που οι επιβαίνοντες δέχτηκαν και την βοήθεια των Αρχών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις