Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Σία Αναγνωστοπούλου για την απώλεια του Σταμάτη Κόκοτα

Η Σία Αναγνωστοπούλου για την απώλεια το...

Η δήλωσή της

Σε δήλωση για την απώλεια του Σταμάτης Κόκοτα, προχώρησε η βουλευτής Αχαϊας και και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου: 

Μια σπουδαία   προσωπικότητα του λαϊκού τραγουδιού, μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία - καλτ για κάποιους- ο Σταμάτης Κόκοτας ,άφησε σήμερα τη σκυτάλη των τελευταίων μέτρων της ζωής του.  Οι ερμηνείες του στα μεγάλα τραγούδια, με τα οποία συνδέθηκε η  κρυστάλλινη χροιά της φωνής του, παρέπεμπαν  σ’ εκείνες τις εποχές που το λαϊκό τραγούδι μετρούσε μεγάλες συνεργασίες, αυθεντικότητα, προσεγμένες δισκογραφικές δουλειές , ξεχωριστό ταλέντο και ποίηση. Στην δεκαετία του ’60 και του ’70, τότε που το λαϊκό τραγούδι άνθιζε μέσα σε μια ατμόσφαιρα αντιφατική και παράξενη -από τη μία η φτώχεια, η ελπίδα και η λύτρωση του κόσμου μέσα από το τραγούδι και από την άλλη οι μεγάλες πίστες-  ο Σταμάτης Κόκοτας συνάντησε και ερμήνευσε τους  μεγάλους συνθέτες,  -Ξαρχάκο, Καλδάρα, Ζαμπέτα, Σπανό- ψυχαγώγησε και εκτόνωσε τις ανάγκες του λαϊκού κόσμου.

Τον αποχαιρετούμε με λύπη και συγκίνηση. Τον ευχαριστούμε για τα μεγάλα τραγούδια που μας έδωσε και που τα τραγουδήσαμε μαζί του και που θα συνεχίσουμε να τα τραγουδάμε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, σε όλους τους αγαπημένους του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις