Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παντελώς άδειοι μέχρι την Κυριακή Nord Stream 1 και 2

Παντελώς άδειοι μέχρι την Κυριακή Nord S...

Έχει διαρρεύσει πάνω από το μισό αέριο

Το μισό και πλέον από το αέριο που περιείχαν οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας στους οποίους σημειώθηκαν ανεξήγητες εκρήξεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έχει πλέον διαρρεύσει, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της υπηρεσίας, η περιβαλλοντική επίπτωση της διαρροής είναι σχεδόν ίση με αυτή που έχουν στο περιβάλλον οι εκπομπές της Δανίας σε ετήσια βάση, ενώ διαρρέει κυρίως μεθάνιο.

Δεν θεωρείται, ωστόσο, πως υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του πληθυσμού, ιδίως των κατοίκων του νησιού Μπορνχόλμ, στη Βαλτική Θάλασσα.

 
Υπενθυμίζεται πως η Δανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO έχουν εκφράσει την εκτίμηση ότι οι διαρροές στους Nord Stream και Nord Stream 2 οφείλονταν σε «δολιοφθορά».

«Δεν έχουμε καμία εμπλοκή» ξεκαθαρίζει η Ουάσινγκτον
«Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι πρόκειται για συμπτώσεις», δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους η Mette Frederiksen, πρωθυπουργός της Δανίας. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το σαμποτάζ».

Και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όμως, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε πως «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», αν και διευκρίνισε πως πριν από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες για πιθανό σαμποτάζ.

Σε νέες δηλώσεις του, Αμερικανός αξιωματούχος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο, σημείωσε σήμερα πως «πολλοί από τους εταίρους μας, νομίζω, έχουν αποφανθεί ή πιστεύουν πως είναι δολιοφθορά. Εγώ δεν είμαι σε θέση να μπορώ να σας το πω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να αποκλειστεί οποιαδήποτε εμπλοκή των ΗΠΑ στην υπόθεση, ο στρατιωτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε: «Δεν είχαμε καμία απολύτως εμπλοκή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις