Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η δημοσκόπηση της MARC: Η ακρίβεια «καίει» τους πολίτες – Τι κυβέρνηση προτιμούν

Η δημοσκόπηση της MARC: Η ακρίβεια «καίε...

Πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση

Το δεύτερο μέρος της  μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε στο σημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Οι πολίτες απάντησαν σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες τους για τον δύσκολο χειμώνα που ξεκινά και πώς προσδοκούν να ανταπεξέλθουν στις παγκόσμιες οικονομικές αναταράξεις.

Επίσης, κλήθηκαν να αξιολογήσουν τη στάση της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων πολιτικών δυνάμεων απέναντι στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και να τοποθετηθούν στα διαφορετικά σενάρια συνεργασιών μεταξύ των κομμάτων, στην περίπτωση μη ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τις επερχόμενες εκλογές.

 Στο στούντιο μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την ανάλυση των στοιχείων, ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, είναι η ακρίβεια/ανατιμήσεις/ δύσκολος χειμώνας με ποσοστό 83,6%, ενώ ακολουθούν τα εθνικά θέματα/ελληνοτουρκικά με ποσοστό 48%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 30,8%, η εγκληματικότητα/βία με 29,9% και το μεταναστευτικό με ποσοστό 20,1%.

 «Θα περιορίσουμε τις βασικές ανάγκες» λέει το 45,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα ενόψει του χειμώνα, ενώ το 36% απαντά πως «με δυσκολίες αλλά θα ανταπεξέλθουμε».

Ποσοστό 6,7% εκτιμά πως δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ το 11,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται βέβαιο ότι «δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερο βάρος για να μειώσει τις τιμές στη θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, σε ποσοστό 60,9%.

 Αξιολογώντας την κυβέρνηση, το 39,1% των ερωτηθέντων απαντά πως «προσπαθεί αλλά θα μπορούσε περισσότερα», το 22,4% λέει ότι «κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί», το 19,8% την χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνη» και το 17,8% θεωρεί πως κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

 Το 45,8% των ερωτηθέντων εκτιμά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ενώ το 29% απαντά «περίπου τα ίδια» και το 21,2% ότι θα ήταν καλύτερα.

 Σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση που προτιμούν, το 31,1% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το 21,8% λέει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 16,6% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό την ΝΔ, το 12,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

πηγη: enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις