Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα

Πάτρα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις Επανακ...

Θα γίνει Λιτανεία μετά από δύο χρόνια

Σήμερα η Αποστολική Εκκλησία των Πατρών, εορτάζει την 58η Επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων, Ανδρέου, από την Ρώμη στην Πάτρα.

Κύλησαν 58 ολόκληρα χρόνια από την 26η Σεπτεμβρίου 1964, όταν η Πάτρα, η πόλη του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, του Πρωτόκλητου υποδέχθηκε με τιμές, λαμπρότητα και ιδιαίτερη συγκίνηση την Τιμία Κάρα του Αγίου έπειτα από σχεδόν 500 χρόνια που ο χαριτόβρυτος θησαυρός βρισκόταν στη Ρώμη.

Την επέτειο λοιπόν της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Ανδρέου που είχε γίνει επί Μητροπολίτη κυρού Κωνσταντίνου πριν τόσα χρόνια, τιμάι και φέτος, μεγαλοπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει tην Κυριακή 25/9 το πρωί θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα της Κυριακής. Στις 17.45 θα γίνει η εκκίνηση της ιεράς λιτανείας της ανθοστόλιστης Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου και εν συνεχεία μετά τον αγιασμό της νέας αλιευτικής περιόδου θα γίνει η επιβίβαση σε πλοιάρια και η μετάβαση στην προβλήτα Αγίου Νικολάου.

Όπως έχει καθιερωθεί, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Τριών Συμμάχων θα τελεστεί Θεία δοξολογία παρουσία των αρχών του τόπου και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα έως τον ναό δια της οδού Αγίου Ανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις