Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιρανή πρόσφυγας: Κοντεύουμε προς τη νίκη, όλος ο πλανήτης είναι στο πλευρό σας

Ιρανή πρόσφυγας: Κοντεύουμε προς τη νίκη...

"Στο Ιράν συμπεριφέρονται στις γυναίκες σαν να είναι ζώα"

"Ιρανές γυναίκες να είστε δυνατές. Να μη μείνει τίποτα όρθιο. Κοντεύουμε προς τη νίκη. Όλος ο πλανήτης είναι στο πλευρό σας. Είμαι περήφανη που είμαι Ιρανή. Είμαι μαζί σας με όλη τη δύναμη της ψυχής μου", έστειλε το μήνυμά της, μέσω του ΑΝΤ1 η Ιρανή πρόσφυγας στην Ελλάδα, Μαριάμ.

Μετράει τέσσερα χρόνια ελευθερίας στην Ελλάδα. Ακόμα και σήμερα της φαίνεται σαν ψέμα πως κατάφερε να δραπετεύσει από την κόλαση και να πετάξει το χιτζάμπ. Πως ξεγλίστρησε από τις "περιπολίες καθοδήγησης" και την ισλαμική Σαρία.

 "Είμαι μαζί τους, στο πλευρό τους. Πολεμήστε παλέψτε για την ελευθερία σας. Η γυναίκα όταν κυκλοφορεί μόνη την βιάζουν ομαδικά γιατί θεωρούν πως δεν έχει προστάτη", περιγράφει τη ζωή από την οποία δραπέτευσε.

 Η Μάριον ζει πια στην Ελλάδα με τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά. Όμως ακόμα τα τραύματα από την παιδική της ηλικία αιμορραγούν. Ίσως για αυτό ζωγραφίζει μόνο με μολύβι. Για να θυμάται το γκρίζο της πατρίδας της

"Μακάρι τη θέση του χιτζαμπ να είχε η αγάπη και ο σεβασμός. Γυναίκες χειρότερες από ζώα. Τις χτυπούν στη μέση του δρόμου. Αυτό είναι το Ισλάμ;", διερωτάται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις