Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρετανία: Tι αλλάζει σε συσκευασίες, νομίσματα και γραμματόσημα μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Βρετανία: Tι αλλάζει σε συσκευασίες, νομ...

Τι προβλέπεται για το βασιλικό εθνόσημο που φέρουν περισσότερα από 800 προϊόντα αλλά και τα νομίσματα και τα γραμματόσημα που απεικονίζουν τη Βασίλισσα

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ σήμανε το τέλος μιας εποχής και η άνοδος τουΚαρόλου στον θρόνο δεν ήταν η μόνη αλλαγή που επήλθε. Οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν δει πως πολλά βρετανικά (αλλά και εξαγώγιμα) προϊόντα φέρουν το βασιλικό εθνόσημο στη συσκευασία τους -και φυσικά, τα βρετανικά νομίσματα και γραμματόσημα είχαν πάνω τη μορφή της Βασίλισσας Ελισάβετ.  

 Το βασιλικό εθνόσημο, που φέρει το αγγλικό λιοντάρι στα αριστερά και τον σκωτσέζικο μονόκερο στα δεξιά είχε τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια των 70 ετών παραμονής της Ελισάβετ στον θρόνο σε περισσότερα από 800 προϊόντα.

Το εκάστοτε brand δεν χρειάζεται να πληρώσει κάτι για να φέρει το εθνόσημο στις συσκευασίες τον προϊόντων του, αλλά αυτά έχουν επιλεγεί από κάποιο βασιλικό μέλος. Για παράδειγμα, τα περισσότερα τέτοια προϊόντα ως τώρα, πέρα από το βασιλικό εθνόσημο έφεραν την ένδειξη «Επιλεγμένο από τη Μεγαλειοτάτη Βασίλισσα». 

Ο εκάστοτε μονάρχης είναι κι αυτός που επιλέγει ποιος, εκτός από τη βασιλική οικογένεια, μπορεί να γίνει «εκχωρητής», δηλαδή έχει το δικαίωμα να αποφασίσει πού μπορεί να μπει το βασιλικό εθνόσημο. 

 Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο εθνόσημο δείχνει πως τα συγκεκριμένα brands προμηθεύουν τη βασιλική οικογένεια και τους εκχωρητές και τα προϊόντα οφείλουν να έχουν ανάμεσα στις προτεραιότητές τους τη βιωσιμότητα. Το βασιλικό εθνόσημο εγκρίνεται κάθε φορά για μία πενταετία και μπορεί μετά το πέρας αυτής να ανανεωθεί.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες μάρκες που έφεραν ως τώρα το βασιλικό εθνόσημο ήταν οι: Heinz, Twinings, Bacardi-Martini, Cadbury UK Ltd, Carluccio’s, Coca-Cola, Kellogg’s, Boots Opticians, Clarins, Molten Brown και Penhaligon’s.

Δεδομένου ότι η Ελισάβετ πέθανε, με την ανάληψη των βασιλικών καθηκόντων από τον Κάρολο, η χρήση του βασιλικού εθνόσημου σε όλα αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να ελεγχθεί εκ νέου από τον νέο Βασιλιά. 

Κάθε χρόνο, γύρω στα 20 με 40 προϊόντα αποκτούν ή χάνουν το βασιλικό εθνόσημο.Ακόμα, βέβαια, κι αν κάποιο χάσει το εθνόσημό του, έχει περιθώριο ενός χρόνου έως ότου ανανεώσει τη συσκευασία του. Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους ένα προϊόν μπορεί να το χάσει, όπως το να μην ανταποκρίνεται πλέον στα προηγούμενα στάνταρ του ή το να χρεοκοπήσει η εταιρεία. 

 
Όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές που θα επιφέρει ο θάνατος της Βασίλισσας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα βρετανικά χαρτονομίσματα και τα κέρματα, στα οποία απεικονίζεται η Βασίλισσα Ελισάβετ, θα πρέπει να αλλάξουν. 

Επιπλέον, θα αλλάξουν και τα βρετανικά γραμματόσημα, αλλά όσα είναι αχρησιμοποίητα θα έχουν ισχύ για έναν ακόμα χρόνο. 

Με πληροφορίες από τη Huffington Post

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις