Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Η συγκίνηση του Γιώργου Νταλάρα στην Πάτρα, τα «αστεία» με το κοινό και η αφιέρωση στον Μητροπολίτη

Η συγκίνηση του Γιώργου Νταλάρα στην Πάτ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μία ξεχωριστή βραδιά

Όλα τα είχε η επιστροφή του Γιώργου Νταλάρα στην Πάτρα. Συγκίνηση και μουσική που ταξίδεψε το κοινό στη Σμύρνη.  

Ο Γιώργος Νταλάρας  το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο με τη συμμετοχή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, αλλά και της ερμηνεύτριας Ασπασίας Στρατηγού, μπροστά σε πλήθος κόσμου.

Στόχος ήταν η ενίσχυση του Φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης ενώ η συναυλία με τίτλο «Σμύρνη αιώνια» ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«100 χρόνια μετά από το αίμα και το δάκρυ που κύλησε, θυμόμαστε, τιμάμε και ενώνουμε…» είπε  μεταξύ άλλων πριν την έναρξη της συναυλίας ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη που όπως είπε στέκεται συνοδοιπόρος στο έργο της Μητρόπολης.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Περιφερειάρχης που τόνισε ότι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Ασπασία Στρατηγού ανέβηκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 20:00 και για δύο ώρες χάρισαν ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο. «Μας λείψατε. Τα τελευταία χρόνια ήταν παράξενα και άγρια» είπε ο σπουδαίος ερμηνευτής που ευχαρίστησέ για την πρόσκληση. «Είναι η δεύτερη φορά που συνδέουμε την παρουσία μας με το έργο της εκκλησίας» ανέφερε καθώς πριν τέσσερα χρόνια είχε δώσει ξανά συναυλία για την ενίσχυση του έργου της Μητρόπολης Πατρών.

Το πατρινό κοινό, θερμό, τραγουδούσε δυνατά με τον Γιώργο Νταλάρα να δηλώνει, «ικανοποιημένος». «Δεν έχω παράπονο αλλά περιμένω καλύτερες επιδόσεις στη συνέχεια» είπε αστειευόμενος για να πάρει την απάντηση από το κοινό. «Ζεσταίνουμε τη φωνή μας ακόμα» φώναξε κάποιος με τον Γιώργο Νταλάρα να απαντά: «Αύριο το απόγευμα στις 17:00, για πρόβα, εδώ». «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία, «Παραπονεμένα λόγια», «Στο’ πα αι στο ξανά λέω» είναι κάποια από τα τραγούδια που συγκίνησαν τους πατρινούς και που τραγούδησαν δυνατά. 

Ιδιαίτερα συγκινημένος λίγο αργότερα αφιέρωσε στο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο το τραγούδι «Ο χάρος βγήκε παγανιά» καθώς στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον Χρυσόστομο Σμύρνης που  κατακρεουργήθηκε από τον φανατισμένο τουρκικό όχλο κατά την ανακατάληψη της Σμύρνης από τον τουρκικό στρατό στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι δύο τους είχαν στο τέλος της συναυλίας θερμό εναγκαλισμό με τον Μητροπολίτη να αναφέρει: «Το κοινό μας έχει ωραία ψυχή, γι΄αυτό τραγούδησε με ωραία φωνή. Σας ευχαριστώ γι΄αυτό που είστε, γι΄αυτό που κάνουμε, γι΄αυτό που θα συνεχίσουμε». 

Ο Μητροπολίτης χάρισε και εικόνες του Αγίου Ανδρέα αλλά και της Παναγίας στους ερμηνευτές αλλά και στα μέλη της ορχήστρας. 

Να σημειώσουμε ότι από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθούν κυρίως τα κοινωνικά συσσίτια (κεντρικό και ενοριακά), αλλά και ευρύτερα το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, όπως η δομή προσφοράς φαγητού στο σπίτι, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, ο ξενώνας φιλοξενίας συγγενών απόρων ασθενών, η φοιτητική εστία αρρένων, η εκκλησιαστική εστία, το ταμείο υποτροφιών για απόρους φοιτητές, το ταμείο αλληλεγγύης κληρικών για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, το κελάρι της αγάπης (κοινωνικό παντοπωλείο) κ.ά.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Πεφάνη 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture