Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Τα δύο αγαπημένα της κόργκι την περίμεναν στο Κάστρο του Γουίνσδορ

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Τα δύο αγαπη...

Τα σκυλιά, Μουίκ και Σάντι

Μέχρι και τα κατοικίδια σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Κάστρου του Γουίνσδορ, εκεί όπου οδηγήθηκε η σορός της το απόγευμα της Δευτέρας για να πραγματοποιηθεί η δεύτερη και τελευταία κηδεία της.

Τα σκυλιά, Μουίκ και Σάντι, κρατοούσαν δύο φρουροί του Κάστρου του Γουίνσδορ, την ώρα που περίμεναν να φτάσει η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ και να πραγματοποιηθεί η κηδεία της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ο πρίγκιπας Άντριου φαίνεται σε μερικές εικόνες να πηγαίνει και να τα χαϊδεύει ενώ συνομιλεί με τους φρουρούς.

Άλλωστε, τα σκυλιά ήταν μια από τις τρεις μεγάλες αγάπες της βασίλισσας Ελισάβετ και τα κόργκι η αγαπημένη της ράτσα. Μέσα σε 70 χρόνια έχει πάνω από 30 τέτοια σκυλιά στην κατοχή της. Το ακριβές όνομα της ράτσας τους είναι Pelmbroke Welsh Corgi.

Μάλιστα, τα βασιλικά κόργκι έχουν κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις και έχουν γίνει αφιερώματα σε αυτά από ΜΜΕ παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως το Vanity Fair που τα φιλοξένησε σε εξώφυλλο το 2016.

Έχουν απεικονιστεί και απαθανατιστεί σε διάφορα έργα τέχνης, όπως αγάλματα, επαγγελματικές φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Για παράδειγμα, το νόμισμα κορώνας για το Χρυσό Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ απεικονίζει τη βασίλισσα με ένα κοργκί.

Τα κόργκι είχαν εμφανιστεί και στο περίφημο βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Τζέιμς Μποντ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Τώρα, ο Μουίκ και η Σάντι θα τεθούν υπό τη φροντίδα του πρίγκιπα Άντριου και της πρώην συζύγου του, Σάρα Φέργκιουσον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις