Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Στερεοτυπάκια Κορωνοϊός Εύα Καϊλή Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας: "Δεν δεχόμαστε να ζούμε με επιδόματα!"

Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας...

Συμμετέχει στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

 

 Το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας συμμετέχει στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας την Τρίτη το απόγευμα. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει¨

"Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα» γιατί θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας. Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους Κυβέρνηση και εργοδότες. Η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κρίση, ο φόβος του πολέμου, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δε μπορούμε πλέον να αντέξουμε! Οργανώνουμε τον Αγώνα και την Αλληλεγγύη μας γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο, δεν έχουμε πλέον άλλα για να πληρώσουμε! 

 Ακόμα και σε κλάδους με τεράστια κερδοφορία όπως αυτός της υγείας, ο μέσος μισθός συμπιέζεται ολοένα, η εργοδοσία ακόμα δεν έχει υπογράψει την κλαδική σύμβαση, οι εργασιακές σχέσεις χειροτερεύουν ακόμα, με απολύσεις εργαζομένων και γενικά ολονών μας τα δικαιώματα μας να ψαλιδίζονται. Σε αυτό το έδαφος, παράγεται η υπεραξία για τους εργοδότες, έτσι πραγματοποιείται η ανάπτυξη του κλάδου. Σε αυτές τις συνθήκες καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

 Είτε έτσι είτε αλλιώς, με πόλεμο ή χωρίς, με ανάπτυξη ή με κρίση, εμείς καλούμαστε να πληρώνουμε τον λογαριασμό. Οι αυξήσεις-ψίχουλα ή τα όποια επιδόματα πιθανώς ανακοινώσει η κυβέρνηση στην ΔΕΘ, συνεχίζοντας να ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο νερό και των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα. Δεν μας αξίζει η ζωή με το «δελτίο», η ζωή με τα διάφορα «pass» που τελικά πουθενά δεν πας.

Σε αυτές τις συνθήκες έχει τεράστια σημασία, ταυτόχρονα, με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για καλύτερο μεροκάματο και καλύτερους όρους δουλειάς. Η υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), το επόμενο διάστημα, θα είναι αποτέλεσμα αυτής της δυναμικής. Θα ανοίξει τον δρόμο και θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για νέους πιο δυναμικούς αγώνες επιβεβαιώνοντας ότι, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μας βάζουν οι κλινικάρχες, έχουμε τη δύναμη να πετυχαίνουμε νίκες, να έχουμε αποτελέσματα που δίνουν "ανάσα" στη ζωή μας και τροφοδοτούν με νέες δυνατότητες το οπλοστάσιό μας στην πάλη για τις ανάγκες μας. 

Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας διεκδικώντας:

Υπογραφή Ενιαίας, Καθολικής, Υποχρεωτικής, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, με βάση την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, με γενική μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, με 850€ κατώτερο μεικτό μισθό, με επαναφορά των τριετιών, των επιδομάτων και των ειδικών αδειών.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια και στα καύσιμα.
Καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 ΜΜ 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις