Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας": Τους... απέλυσαν μ’ ένα e-mail!

Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας": Το...

Γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" ενημερώθηκαν ξαφνικά να μην πάνε για δουλειά καθώς λύεται η υπαλληλική τους σχέση

Για 40 χρόνια ήταν καθημερινά στο πόστο τους, χωρίς ωράριο καθώς -σε πολλές περιπτώσεις- ξύπνησαν νύχτα για να διασώσουν συνανθρώπους. Αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που κλήθηκαν εκτάκτως για να σώσουν ακόμη και δύο ζωές ταυτόχρονα (η περίπτωση γνωστού γυναικολόγου-μαιευτήρα) χωρίς λίστες αναμονής καθώς η τύχη ανθρώπων που βρίσκονταν σε ανάγκη κρεμόταν από τα έμπειρα χέρια τους.

Με την συμπλήρωση 40ετίας, βρέθηκαν πάνω στην έναρξη της πανδημίας και το ΕΣΥ τους ζήτησε να παραμείνουν. Νόμιμα και με τον μισθό του ως διευθυντές ΕΣΥ.

Πρόκειται για δεκάδες γιατρούς που ετοιμάζονταν το 2021 να αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας και Ιατρεία της Π.Φ.Υ στην Πάτρα αλλά συνέχισαν να μισθοδοτούνται, καθώς το σύστημα υγείας είχε ανάγκη τα έμπειρα χέρια τους.

Καλυπτόμενοι πίσω από την ενιαία πολιτική να τιθασευτεί η πανδημία στην Πάτρα, κλήθηκαν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις να παραμείνουν στο πόστο τους.

Το Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας χωρίστηκε στα δύο προκειμένου κλινικές, εντατικές και χειρουργεία να διαχωριστούν για ασθενείς με κορωνοϊό και χωρίς. Με μια ενημέρωση μερικών λέξεων και μια συμπληρωματική επεξήγηση 40 λέξεων, από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έμαθαν ότι λύεται η υπαλληλική σχέση με το Νοσοκομείο.

Έκαναν δηλαδή κανονικά την τελευταία τους βάρδια, στις 16/9/2022, αποχώρησαν την Παρασκευή μεσημέρι από την εργασία και μετά, μ’ ένα e-mail, έμαθαν ότι απολύονται. "Πρόκειται για δίωξη" ανέφερε στην  εφημερίδα «Γνώμη» γνωστός γιατρός ο οποίος, αφού κλήθηκε να ολοκληρώσει τη βάρδιά του, ενημερώθηκε εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικά από την διοικητική υπηρεσία και το γραφείο προσωπικού ότι δεν μπορεί να πάρει στο πόστο του την επομένη!

Η εφημερίδα «Γνώμη» ενημερώθηκε για δύο γιατρούς, στην Μαιευτική και την Οφθαλμολογική στους οποίους μάλλον πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Υπάρχουν και λίστες στις οποίες κάποιοι γιατροί του ΕΣΥ θα συνεχίσουν να εργάζονται, σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Ιατρεία της Π.Φ.Υ. της 6ης ΥΠε, παρότι έχουν συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης.

Αλλά και λίστες με αυτούς που δεν θα ανανεωθούν εκ νέου συμβάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις