Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Βασίλισσα Ελισάβετ: D+3 - Ξεκινά από τη Σκωτία το λαϊκό προσκύνημα

φωτο fb The Rpyal family

φωτο fb The Rpyal family

Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί σήμερα (12.9.2022) η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, από εκεί που ξεκίνησε δηλαδή το τελευταίο της ταξίδι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες τιμών και πένθους της 96χρονης εκλιπούσας μονάρχη.

Ήδη, το φέρετρο βρίσκεται από χθες στο Παλάτι του Χόλιρουντχαουζ, αφού πέρασε 300 χιλιόμετρα και το συνόδευσαν 7 οχήματα σε ένα ταξίδι 6 ωρών, από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα πάει μαζί με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα, στο Εδιμβούργο και θα ακολουθήσουν πεζοί τη νεκρική πομπή μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Νωρίτερα, θα επισκεφθούν το Westminster Hall, όπου και θα συναντήσουν τα μέλη του κοινοβουλίου και των λόρδων και θα δεχτούν τα συλλυπητήριά τους.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα είναι η ημέρα D+3, δηλαδή η 3η ημέρα μετά την D-Day (ημέρα θανάτου) της βασίλισσας Ελισάβετ. Επειδή, η ανακοίνωση του θανάτου της έγινε σε σχετικά προχωρημένη ώρα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ήταν δύσκολο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από την αμέσως επόμενη ημέρα και έτσι το Σάββατο (10.9.2022) θεωρήθηκε ως η D+1.

Μετά, θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Σκωτία και ο Κάρολος Γ’ θα επιθεωρήσει την τιμητική φρουρά στο Χόλιρουντχαουζ. Μετά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης των κλειδιών στον προαύλιο χώρο του παλατιού και στη συνέχεια ο βασιλιάς θα έχει ακρόαση με τον πρώτο υπουργό, ενώ θα ακολουθήσει ακρόαση με τον προεδρεύοντα αξιωματούχο του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Ο ίδιος θα μιλήσει, επίσης, στο κοινοβούλιο της Σκωτίας.

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί από την Αίθουσα του Θρόνου στον καθεδρικό ναό του St Giles, γύρω στις 17:00 (ώρα Βρετανίας). Προς τιμήν της, θα εκτοξευτούν 21 κανονιοβολισμοί από το Κάστρο του Εδιμβούργου.

Βρετανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι ουρές για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο θα είναι τεράστιες και θα χρειάζεται έως και 12 ώρες για να πλησιάσει κανείς το φέρετρο. Όσοι βρεθούν στην ουρά θα πρέπει να προετοιμάστουν «για ορθοστασία αρκετών ορών, ενδεχομένως ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας» με ελάχιστη ευκαυρία να καθίσουν καθώς η ουρά αυτή αναμένεται να είναι διαρκώς σε κίνηση. Τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια θυμίζοντας αυτά που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια με όσους βρίσκονται στην ουρά να επιτρέπεται να κρατούν μόνο μια μικρή τσάντα με απλό άνοιγμα ή φερμουάρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight