Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καυσόξυλα: Πόσο ακρίβυναν τα ξύλα φέτος

Καυσόξυλα: Πόσο ακρίβυναν τα ξύλα φέτος

Οι τιμές είναι αισθητά αυξημένες

Ένα δύσκολο χειμώνα προοιωνίζουν οι εξελίξεις στη μετωπική σύγκρουση Ρωσίας και Δύσης με τους καταναλωτές να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθούν. Μία από τις δημοφιλέστες επιλογές είναι τα ξύλα αλλά ακόμα και στην περίπτωση αυτή οι τιμές είναι αισθητά αυξημένες.

 Σύμφωνα με τον έμπορο καυσόξυλων, Λευτέρη Αλεξανδρίδη που μίλησε στο Open«Βεβαίως είναι πολλές οι παραγγελίες λόγω του ότι ο κόσμος ανησυχεί μετά την ενεργειακή κρίση και φοβάται μη τυχόν μείνει από ενέργεια και δεν μπορεί να ζεσταθεί το χειμώνα. Είναι λογικό. Παίρνουν τα ξύλα τους πολύ νωρίτερα από ότι τις προηγούμενες χρονιές και αυτό δημιουργεί και ένα θέμα όσον αφορά στην αφθονία των προϊόντων στην αγορά. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις. Ο καιρός είναι ακόμα καλός».

Σε σχέση με τις τιμές τόνισε πως «έχουν αυξηθεί (σε σύγκριση) με πέρυσι γιατί έχουν αυξηθεί και από τους παραγωγούς και από τους υλοτόμους που είναι στην Ελλάδα και από τους υλοτόμους που βρίσκονται σε Ρουμανία και Βουλγαρία. (...)».

 Δείχνοντας μία παλέτα ο κ. Αλεξανδρίδης τόνισε πως «αυτή η παλέτα κόστιζε 140 ευρώ και τώρα κοστίζει 200 ευρώ συν το ΦΠΑ. Οι τιμές είναι ψηλά».

 Ζήτησε μάλιστα τώρα που οι τιμές είναι ψηλά να μειωθεί ο ΦΠΑ για να μπορέσει να αγοράσει ξύλα ο κόσμος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις