Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Tο κόλπο για να ξεχωρίσεις τον κρόκο από το ασπράδι

Tο κόλπο για να ξεχωρίσεις τον κρόκο από...

Ποιος είναι ο κλασικός τρόπος

Το αυγό αποτελεί ένα υλικό που χρησιμεύει σε πολλές παρασκευές μας. Συχνά όμως είναι απαραίτητο να χωρίσουμε τον κρόκο από το ασπράδι, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε ξεχωριστά. Το … challenge αυτό δεν είναι πολύ εύκολο καθώς πολλές φορές η προσπάθειά μας καταλήγει σε αποτυχία… Ή χάνουμε μέρος του ασπραδιού ή του κρόκου, θέλοντας να τα χωρίσουμε.

 Ο κλασικός τρόπος για να χωρίσουμε το ασπράδι από τον κρόκο είναι: σπάμε το κέλυφος στα δυο και μετακινούμε προσεκτικά τον κρόκο αριστερά-δεξιά και ρίχνουμε στο μπολ το ασπράδι. Αφού πέσει το ασπράδι στο ένα μπολ, ρίχνουμε και τον κρόκο σε ένα άλλο.

Υπάρχει ένα κόλπο που έγινε διάσημο από χρήστες του TikTok, το οποίο φαίνεται ότι δουλεύει! Δείχνει να είναι πιο εύκολο, γρήγορο και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε στο σπίτι σας. Μπορεί να μην το πετύχετε με την πρώτη, αλλά όταν εξοικειωθείτε με την κίνηση, πετυχαίνει και είναι πολύ πρακτικό, ειδικά όταν έχετε συνταγές με πολλά αυγά.

Τι θα χρειαστείτε; Μια σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη. Ρίχνουμε το αυγό μας σε ένα μπολ, ασπράδι και κρόκο. Στη συνέχεια, τρίβουμε καλά τον αντίχειρα και τον δείκτη μας πάνω στη σκελίδα σκόρδου, μέχρι να νιώσουμε ότι έχουν πάρει αρκετή υγρασία από αυτήν. Στη συνέχεια, με τα δυο αυτά δάκτυλα πιάνουμε τον κρόκο του αυγού και τον τοποθετούμε-άθικτο- σε ένα διπλανό μπολ.

 

Ένας χρήστης του TikTok που το δοκίμασε εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό: το σκόρδο περιέχει θειόλη, η οποία έχει κολλώδη υφή, κάνοντας τον κρόκο να κολλήσει στο χέρι μας καθώς τον πιάνουμε για να τον μεταφέρουμε στο διπλανό μπολ.

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο κόλπο είναι ότι είναι αναπόφευκτο να μυρίσουν τα χέρια σας σκόρδο, ένα άρωμα που δεν είναι πολύ ανεκτό, ακόμη και για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αρτύματος. Πώς να φύγει αυτή η μυρωδιά; Αρκεί να τρίψετε τα δάχτυλά σας πάνω σε ανοξείδωτο σκεύος για μερικά δευτερόλεπτα.

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life