Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Κυριακόπουλος: "Η κυβέρνηση αφήνει εκτός Κ.Δ.Α.Π 4.500 παιδιά στην Αχαΐα"

Γιώργος Κυριακόπουλος: "Η κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αδιαφορία της για τις ελληνικές οικογένειες, αναφέρει

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος, μέλος της Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δήλωση του τόνισε ότι "η κυβέρνηση αφήνει εκτός Κ.Δ.Α.Π 4.500 παιδιά στην Αχαΐα".

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κυριακόπουλου έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αδιαφορία της για τις ελληνικές οικογένειες, οι οποίες παλεύουν συνεχώς, υπό αντίξοες συνθήκες, για την αξιοπρεπή επιβίωση τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η ΕΕΤΑΑ, κατόπιν μεγάλης καθυστέρησης, για την περίοδο 2022-2023 αποκλείονται από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης 84.189 παιδιά. Ειδικότερα, στον Νομό Αχαΐας, 4.527 παιδιά θα στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν τα Κέντρα, και ως εκ τούτου θα προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και προγραμματισμούς.

Και όλα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι οι οικογένειες αυτές κατέθεσαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών και πληρούσαν όλα τα απαιτούμενα κριτήρια για την ένταξη τους στο πρόγραμμα.

Την ώρα που η μέση οικογένεια πλήττεται από την ανεργία, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση επιλέγει να τής προσθέσει ένα επιπρόσθετο βάρος. Άραγε, αυτό εννοούσε ο  κ. Μητσοτάκης όταν διακήρυττε  ότι θα  αντιμετωπίσει  το πρόβλημα του δημογραφικού και θα στηρίξει την ελληνική οικογένεια;

Ταυτόχρονα, με την ίδια απόφαση, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες στους στα ΚΔΑΠ. Σημειώνεται ότι δεν προσφέρουν, απλώς, υπηρεσίες φύλαξης των παιδιών, αλλά υλοποιούν εξειδικευμένα και υψηλού επιπέδου δράσεις. Πλέον, εντελώς ξαφνικά, είτε θα μείνουν χωρίς εργασία είτε θα μειωθεί το ωράριο τους, κατά συνέπεια θα μειωθούν δραστικά και οι αποδοχές τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έχει δώσει σαφή δείγματα έμπρακτου ενδιαφέροντος και αποτελεσματικότητας, καθώς κατά το τελευταίο έτος της διακυβέρνησης του εξασφάλισε τα λεγόμενα βάουτσερ για όλα τα παιδιά, και με πλήρεις φακέλους.

Κατόπιν όλων αυτών, οι συναρμόδιοι υπουργοί, έστω και την ύστατη ώρα, οφείλουν να βρουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητώντας επιπλέον πόρους και αναδιανέμοντας το αδιάθετο ποσό από τα βάουτσερ που προορίζονται για τους βρεφικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, αλλά δεν θα υλοποιηθούν λόγω έλλειψης θέσεων, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός ΚΔΑΠ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις