Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Κυριακόπουλος: "Στο έλεος της ακρίβειας νοικοκυριά και επιχειρήσεις."

Γ. Κυριακόπουλος:  "Στο έλεος της α...

"Oι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα τον δημοσιονομικό χώρο που κυβέρνηση διατυμπανίζει κάθε τόσo" αναφέρει το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Κυριακόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του  ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:  "Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, τόσο στην ενέργεια όσο και στα καύσιμα. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η χώρα μας είναι πρώτη σε όλη την ΕΕ στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά. Είναι χαρακτηριστικό πως για τον Σεπτέμβριο η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ ανακοίνωσε αυξήσεις άνω του 60%, ενώ  στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι άλλοι πάροχοι. Μπροστά σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα επιδότηση στο καρτέλ της ενέργειας με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, ύψους 2 δισεκατομμυρίων, ενώ ταυτόχρονα αρνείται να βάλει πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου, ώστε να μην θίξει τα υπερκέρδη τους. Είναι πλέον πασίδηλο πως η κυβέρνηση, όχι απλώς ανέχεται την αισχροκέρδεια, αλλά την στηρίζει και την επιδοτεί. 

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες πληρώνουν διπλά την ακρίβεια, καθώς πέρα από τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος και τις αυξήσεις στα καύσιμα, τα τρόφιμα και τα άλλα αγαθά, οι πολίτες πλήρωσαν, μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2022, 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε φόρους συγκριτικά με πέρυσι, εκ των οποίων τα 2,4 σε ΦΠΑ. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι οι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα τον δημοσιονομικό χώρο, τον οποίο η κυβέρνηση διατυμπανίζει κάθε τόσο ότι βρίσκει και μετατρέπει σε επιδοτήσεις, οι οποίες εν τέλει επαναχρηματοδοτούν την ακρίβεια και τα υπερκέρδη.  

 Σε κάθε κοινωνική συναναστροφή,  η αγανάκτηση, η ανασφάλεια, η απογοήτευση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν ενδιαφέρεται, με βάση τις πολιτικές αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι σήμερα, να διαμορφώσει σταθερούς όρους βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. 

Από τον Αύγουστο του 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είχε προβλέψει την επερχόμενη κρίση και ακρίβεια. Με τον θεσμικό του ρόλο, ως αξιωματική αντιπολίτευση, έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των πολιτών και αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, προς όφελος των πολλών, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει σήμερα όπου ευνοούνται οι πολύ λίγοι".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις