Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Μύκονο- Το πελατολόγιο και η “ταρίφα”- ΒΙΝΤΕΟ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικώ...

Ο τρόπος δράσης τους

Κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στην Μύκονο εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, προχωρώντας σε τρεις συλλήψεις. 

Συγκεκριμένα, σε επιχείρηση που έγινε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 σε διάφορες περιοχές της Μυκόνου, συνελήφθησαν τρεις άνδρες αλβανικής κατυαγωγής, ηλικίας 25, 27 και 32 ετών, μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για μόνιμους κατοίκους του νησιού, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Είχαν προηγηθεί σχετικές πληροφορίες για την δράση εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, MDMA και ακατέργαστης κάνναβης) στην Μύκονο. Μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και δημιουργίας ατομικού “προφίλ”, εντοπίστηκαν τα μέλη του κυκλώματος και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

 Επιπλέον, εξακριβώθηκε και ο ρόλος κάθε μέλους του κυκλώματος και συγκεκριμένα του 27χρονου ως διευθύνοντα την εγκληματική οργάνωση, επιφορτισμένου με την ανεύρεση και προμήθεια ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, νέων πελατών και τη χρηματική διαχείριση και των 25χρονου και 32χρονου, επιφορτισμένων με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Πώς δρούσε το κύκλωμα
-εκτείνετο σε όλους τους χώρους της τουριστικής δραστηριότητας όπως κέντρα διασκέδασης, μπαρ, ξενοδοχεία, σε καθημερινή βάση, χωρίς χρονικούς περιορισμούς
-χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών πέτρινες μάντρες, σωλήνες υδρορροής, σακιά ζωοτροφών ή τα έθαβαν στο χώμα
-διέθεταν γκάμα πελατολογίου με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, γεγονός που πιστοποιείται και από τις υψηλές τιμές πώλησης των ναρκωτικών ανά είδος (κοκαΐνη μέχρι και -150- ευρώ το γραμμάριο, MDMA μέχρι και -80- ευρώ το γραμμάριο, ακατέργαστη κάνναβη μέχρι και -20- ευρώ το γραμμάριο)
-χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες για την ταχεία εξυπηρέτηση των πελατών
-διακίνηση από το ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης (τον 25χρονο), με το προκάλυμμα της εργασίας του ως ταχυμεταφορέας
-κατοχή προς διακίνηση τριών ειδών ναρκωτικών (κοκαΐνη, MDMA , ακατέργαστη κάνναβη) για την κάλυψη μεγαλύτερης γκάμας πελατών.

 Έπειτα από έρευνες σε κατοικίες και χώρους γύρω απ’ αυτές, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-κοκαΐνη βάρους 15,8 γραμμαρίων
-ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7,7 γραμμαρίων
-κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( MDMA ) βάρους 46,1 γραμμαρίων
-το χρηματικό ποσό των 693 ευρώ
-μοτοσικλέτα
-4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
πλήθος νάιλον συσκευασιών

Από την ενεργηθείσα προανάκριση, έχουν ήδη πιστοποιηθεί 40 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών (κοκαΐνης, Μ DMA και ακατέργαστης κάνναβης) από τους συλληφθέντες σε τρίτα άτομα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την αποκάλυψη τυχόν και άλλων συνεργών τους καθώς και των προμηθευτών τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 27χρονος και ο 32χρονος έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ο 25χρονος έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις