Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Αγ. Στεφάνου πήραν μέρος σε προσομοίωση συνεδριάσεων του ΟΗΕ

Μαθητές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρ...

Η Δντρια του 2ου ΣΔΕ Πάτρας ευχαριστεί θερμά το Αρσάκειο Πατρών & τον Διευθυντή Μάνο Πετράκη & την καθηγήτρια υπεύθυνη του προγράμματος MUN Άννα Χαλκίδη για τη δυνατότητα συμμετοχής που παρείχαν

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εντός των φυλακών Αγ. Στεφάνου, έξω από την Πάτρα είχε συμμετοχή στο Διεθνές Πρόγραμμα προσομοίωσης συνεδριάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Πιο συγκεκριμένα όπως τονίζει η ανακοίνωση της Διευθύντριας Αλεξάνδρα Ι. Θεοδώρου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε για πρώτη φορά παγκοσμίως, τη συμμετοχή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί σε κατάστημα κράτησης στο 7ο Διεθνές Πρόγραμμα Προσομοίωσης Συνεδριάσεων του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία.

Συγκεκριμένα τη Σουηδία εκπροσώπησαν δύο μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις, στα αγγλικά, εκφράζοντας τις απόψεις τους και προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης σε σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, με στόχο να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα λήψης αποφάσεων.

Πραγματεύτηκαν διεθνή θέματα υψίστης σημασίας, όπως η πολιτική κατάσταση στη Βιρμανία, η διανομή των εμβολίων και οι πολιτικές δημόσιας υγείας ως μέσο επιβολής της νέας εποχής στην επιτροπή Special Political and Decolonization Committee. Επίσης, ο ρόλος των μικροβίων και της νανοτεχνολογίας στη διάσωση του πλανήτη και η συμβολή της τεχνολογίας στη βιώσιμη ανάπτυξη στην επιτροπή United Nations Enviromental Programme.

Ευχαριστούμε θερμά το Αρσάκειο Πατρών και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή κ. Πετράκη Μάνο και την καθηγήτρια υπεύθυνη του προγράμματος MUN κα. Χαλκίδη Άννα που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις