Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Καρφιά» Ρουσόπουλου κατά Μαξίμου για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Το νόμιμο και το ηθικό δεν είναι πάντοτε ταυτόσημα»

«Καρφιά» Ρουσόπουλου κατά Μαξίμου για τη...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Σαφείς αιχμές κατά του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών άφησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, επεσήμανε ότι έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση, προτείνοντας μάλιστα να ξεκινήσει νέα, ανεξάρτητη, έρευνα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 «Μόλις άκουσα το θέμα υπέστη ένα σοκ. Δεν είναι ευχάριστο. Είναι ένα μεγάλο σφάλμα. Να δούμε ποιος το έκανε. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν ήξερε. Το νόμιμο και το ηθικό δεν είναι πάντοτε ταυτόσημα. Βεβαίως μπορεί να είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου, κατά πόσο είναι ηθικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός ενός δημοκρατικού κόμματος συζητείται.

Υπήρχε μια νομοθετική ρύθμιση από το 1994 που έλεγε ότι θα πρέπει να παρακολουθούνται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις. Όμως οι ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι πιο αυστηρές. Υπάρχει για παράδειγμα ένας εισαγγελέας, τώρα θα μπει ένας δεύτερος εισαγγελέας. Το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι και θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί», είπε αρχικά ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί παρακολουθήθηκε ο Ανδρουλάκης; Με ποια στοιχεία εισαγγελέας έδωσε την άδεια; Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – κι αυτό είναι μια πρόταση δική μου – θα μπορούσε να ξεκινήσει δική του, ανεξάρτητη, έρευνα, στην οποία θα μπορεί να καταθέσει ο κ. Ανδρουλάκης. Για να φύγει κάθε υπόνοια».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Η χώρα ταλανίζεται από μια υπόθεση που δεν είναι ασήμαντη, αλλά μπορεί και να μην είναι η τεράστια υπόθεση, όπως αυτή εμφανίζεται. Να βγουν όλα στο φως».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις