Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Πού αναμένονται ισχυρές καταιγίδες το επόμενο 48ωρο

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

 Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με το meteo.gr. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικά μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα έντονα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια με έμφαση τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς τις Σποράδες. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Πού έριξε την περισσότερη βροχή την Τρίτη στην Αχαΐα - Βροχερή αναμένεται η Τετάρτη στην Πάτρα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Σφοδρή καταιγίδα χθες την Αττική

Καταιγίδα έπληξε χθες την Αττική ενώ τα ένοντα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η ισχυρή ένταση της βροχής στην πρωτεύουσα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κεντρικοί δρόμοι μέσα σε λίγα λεπτά.

Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να επικρατήσει σημαντική αστάθεια με τις βροχές να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές μέχρι την Πέμπτη.

 

Κολυδάς: Η Πέμπτη η πιο «δύσκολη» μέρα - Η πρόβλεψη του καιρού για τα νησιά

Για έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη κάνει λόγο ο μετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Κολυδάς με την κακοκαιρία να πλήττει ιδιαίτερα τη βόρεια - βορειοανατολική χώρα, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σε Κρήτη, Κυκλάδες, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, καθώς και σε Σποράδες, Εύβοια και Μαγνησία.

«Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής διακρίνονται από το βαθύ μπλε χρώμα. Προσεκτική παρατήρηση μέρα προς μέρα είναι απαραίτητη από όλους. Η Πέμπτη θα είναι η πιο "δύσκολη" μέρα για την Κεντρική Ελλάδα».

«Προβλεπόμενα ύψη βροχής ανά 6ωρο για την καλύτερη ενημέρωσή σας. Έντονα την Τετάρτη σε Κρήτη και Κυκλάδες και ακολούθως σε Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Την Πέμπτη βαρύτητα κυρίως σε Σποράδες Εύβοια Μαγνησία».

Αρναούτογλου: Ισχυρές καταιγίδες το επόμενο 48ωρο - Κίνδυνος και για ανεμοστρόβιλους

Για έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο στη χώρα προειδοποιεί και ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο facebook, αναφερόμενος σε μια σοβαρή επιδείνωση του καιρού.

Ο Σάκης Αρναούτογλου απευθύνει έκκληση στους δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για «έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!».

Και προσθέτει: «Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων!) Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις